Kaupunginhallitus, kokous 24.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 261 Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ja kuntien välinen maahanmuuttajapalveluiden ja kotouttamisen yhteistyöryhmä

LAIDno-2022-1049

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen myötä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueille 1.1.2023 alkaen. Kotoutumisen edistämisestä annetussa lain (1386/2010) mukaiset tehtävät tulevat edellyttämään jatkossa tiivistä yhteistyötä kunnan eri toimialojen ja hyvinvointialueen kesken. Yhteistyön suunnittelua ja organisointia varten on Hyvinvointialueen valmisteluorganisaatiossa päätetty perustaa maahanmuuttajapalveluiden ja kotouttamisen yhteistyöryhmä.

Kuntia pyydetään nimeämään edustajansa yhteistyöryhmän aloituskokoukseen, joka pidetään TEAMS -kokouksena 11.11.2022 klo 13-14.30. Nimettävän edustajan olisi hyvä olla sellainen henkilö, jonka on suunniteltu vastaavan kunnassa ko. asioista 1.1.2023 alkaen. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää nimetä elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölän Laitilan edustajaksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Edelleen kaupunginhallitus hyväksyi esittelijän lisäyksen päätösehdotukseen, jonka mukaan henkilön mahdollisesti vaihtuessa kaupunginjohtaja valtuutetaan nimeämään ko. henkilö.

Tiedoksi

Jyri Mikkola (jyri.mikkola@turku.fi)

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.