Kaupunginhallitus, kokous 3.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 239 Kiinteistöosakeyhtiöiden osakkeiden hankinta

LAIDno-2022-1043

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Lounaisrannikon Osuuspankki ja Laitilan kaupunki ovat sopineet osaltaan yhteisomistuksessa olevien vuokra-asuntoja käsittävien kiinteistöyhtiöiden omistusjärjestelyistä. Ajatuksena on ollut se, että osakevaihtojen kautta kiinteistöyhtiöiden omistusta saataisiin hallinnollisesti keskitettyä. Kahdessa kiinteistöosakeyhtiössä on ollut omistajatahona myös kolmas osapuoli, joten näiltä osin järjestely on kaupungin osalta vielä kesken. 

Kiinteistö Oy Laurinpellon osakkeista 20 kpl omistaa Vakka-Suomen Voima Oy. VSV:n kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta se on pyytänyt ARA:lta luovutuskorvauksen vahvistamista. ARA on nyt määrittänyt korvauksen suuruudeksi 29 969 €. Kiinteistö Oy Papinrannan osakkeista Vuokralaiset VKL ry:llä on kaksi osaketta ja Ara on määrittänyt luovutuskorvaukseksi 2 095 €.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättä esittää ostotarjouksensa Vakka-Suomen Voima Oy:lle Kiinteistö Oy Laurinpellon osakkeista 51-70, yheensä 20 kpl, kokonaishintaan 29 969 € sekä Vuokralaiset VKL ry:lle Kiinteistö Oy Papinrannan osakkeista 75 ja 175 kokonaishintaan 2 095 €.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli tekninen johtaja Mika Raula.

Tiedoksi

Laitilan Talot Oy

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.