Kaupunginhallitus, kokous 3.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 244 Kaupunginvaltuutettujen Pertti Pokki, Jari Kiveinen ja Hanna Lahtonen valtuustoaloite koskien energian säästön lisätoimia ja tulevan talven sähkökatkoihin varautumista

LAIDno-2022-1042

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kaupunginvaltuutettu Pertti Pokki esitti hänen ja Jari Kiveisen sekä Hanna Lahtosen kirjallisen valtuustoaloitteen, joka kuuluu seuraavasti:

"Energian hinta ja erityisesti sähkön hinta on noussut huomattavasti. Fingrid on ilmoittanut, että sähkökatkokset ovat mahdollisia tulevana talvena etenkin kuivina pakkasjaksoina. Taloudellisten säästöjen lisäksi on tärkeää, että kaikki toimijat pystyisivät vähentämään sähkönkulutusta huippuaikoihin, mikäli sähkönjakelussa ilmenisi ongelmia. Sähköjakelun kulutushuiput osuvat aamuihin ja alkuiltoihin, jolla voi olla merkitystä myös kaupungin toiminnan järjestelyiden kannalta.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Laitilan kaupungissa laaditaan pikaisella aikataululla selvitys energian säästön mahdollisista lisätoimista sekä varautumisesta tulevan talven sähkökatkoihin. Erityinen huomio varautumisessa tulisi kiinnittää sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden toimintaan ja tehdä varautumistyö yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa. Lisäksi selvityksessä olisi tarpeen tarkastella pidemmän ajan energiansäästöinvestointeja, joista valtuuston olisi mahdollista päättää jo tulevan vuoden talousarviossa, kuten esim. rakennusautomaation tuomat mahdollisuudet, lämpövuotojen tukkiminen ja ledivaloinvestoinnit."

Ehdotus

-

Päätös

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedoksi em. valtuustoaloitteen lähettäen sen samalla kaupunginhallitukselle asianmukaista valmistelua varten.

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus toteaa,​ että otsikossa mainitun valtuustoaloitteen valmisteluvastuu on teknisellä johtajalla. 

Kaupunginhallitus lähettää aloitteen kaupunginvaltuustolle ennen valmistelun aloittamista lähetekeskustelua varten.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.