Tekninen valiokunta, kokous 24.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 64 ELY:n vastaus tekvan kyselyyn Valkon- ja Limokorven teistä

LAIDno-2022-883

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Tekninen valiokunta on kiinnittänyt huomiota Valkontien ja Limokorventeiden heikkoon kuntoon. Molemmat tiet ovat nk. valtion teitä eli niiden hoidosta ja kunnosta vastaa ELY-keskus. Valiokunta on käsitellyt asiaa 17.11.2021 ja päättänyt esittää ELY-keskukselle, että se ryhtyisi toimenpiteisiin molempien teiden kuntoon saattamiseksi. Molempien teiden kunto on vaarallisen huono.

ELY-keskus on antanut vastauksensa molempien teiden osalta. Se toteaa, että niin Valkon- kuin Limokorventiet ovat huonossa kunnossa ja ovat kunnostuksen tarpeessa. Valkontie pyritään ottamaan päällystyksen uusimisen osalta työlistoille, mutta määrärahojen pienuuden takia toimenpiteitä ei vielä lähivuosina tehdä. Limokorventien osalta myönnetään myös tien huono kunto, mutta edellisestä poiketen siitä todetaan, ettei sitä tulla ottamaan mukaan tuleviin päällystyssuunnitelmiin, vaan tien kuntoa tullaan ylläpitämään paikkauksin. Perusteeksi tälle mainitaan tien vähäinen käyttö.

Se, ettei määrärahoja ole riittävästi tieverkon ylläpitoon ja, että korjausvelka kasvaa, on tiedossa. Perusteena jättää huonoon kuntoon päässyt tie kokonaan päällystysohjemien ulkopuolelle vähäisen käytön perusteella ei sen sijaan ole hyväksyttävää. Kun tie on riittävän huonossa kunnossa, on selvää, että liikenne siirtyy korvaaville yhteyksille. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta merkitsee ELY-keskuksen vastauksen tiedokseen. Valiokunta vastaa myös ELY-keskukselle, että myös Limokorventie tulee saada päällystysohjelmien piiriin. Nykykunnossaan se on vaarallinen, eikä sen kuntoa voida enää parantaa paikkauksilla. Limonkorventie on tärkeä reitti teollisuuden puu- ja raaka-ainekuljetuksille.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

ELY-keskus

Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.