Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 10.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Ympäristöluvan ja maa-ainesluvan siirtäminen Maanrakennus Esa Aaltonen Oy:ltä Sora ja Kallio Heinonen Oy:lle

LAIDno-2022-846

Valmistelija

  • Tuija Kailaste, Ympäristöpäällikkö, tuija.kailaste@laitila.fi

Perustelut

Maanrakennus Esa Aaltonen Oy ja Sora ja Kallio Heinonen Oy pyytävät, että Maanrakennus Esa Aaltonen Oy:lle myönnetyn kiinteistöllä Nummi 400-441-13-16 kiviaineksen ottoalueen maa-aineksen ottoa ja kiviaineksen murskausta koskeva yhteislupa (LULA 12.5.2021 § 25 LAIDno-2021-118) siirretään Sora ja Kallio Heinonen Oy:lle 28.6.2022 tehdyn kiinteistöä koskevan kaupan johdosta.

Maa-ainesluvan uusi haltija sitoutuu huolehtimaan alueen velvoitteista maa-ainesluvan ja ympäristöluvan mukaisesti. Uusi luvan haltija on asettanut Laitilan kaupungin määräämän maa-aines- ja ympäristöluvanmukaisen vakuuden jälkihoitotöiden suorittamisesta ja Maanrakennus Esa Aaltonen Oy:n asettama vakuus on vapautettu. Uusi haltija on sitoutunut suorittamaan lupiin liittyvät viranomaismaksut kaupanteko päivästä eteenpäin. Uusi haltija vakuuttaa saaneensa käyttöönsä molempiin liittyvät asiakirjat. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuija Kailaste, Ympäristöpäällikkö, tuija.kailaste@laitila.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää hyväksyä ympäristöluvan ja maa-ainesluvan (yhteisluvan) siirtämisen Sora ja Kallio Heinonen Oy:n nimiin, jonka tulee noudattaa kiinteistölle Nummi 400-441-13-16 myönnettyjen ympäristöluvan ja maa-ainesluvan lupamääräyksiä.
Lisäksi lautakunta edellyttää toiminnanharjoittajaa pitämään asettamansa vakuuden voimassa ottamistoiminnan päättymiseen ja maisemoinnin toteuttamisen loppuun asti. Lupaviranomainen palauttaa vakuuden toiminnanharjoittajalle, kun ottamisalue on lopputarkastuksessa katsottu hyväksyttävästi jälkihoidetuksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.