Sivistysvaliokunta, kokous 16.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 64 Laitilan kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma

LAIDno-2022-663

Valmistelija

  • Taija Jalonen, varhaiskasvatusjohtaja, taija.jalonen@laitila.fi

Perustelut

Opetushallitus on antanut velvoittavan määräyksen OPH-700-2022, joka edellyttää paikallisten varhaiskasvatussuunnitelmien päivittämisen ja käyttöönoton 1.8.2022 alkaen. Syynä päivitystarpeeseen on varhaiskasvatuslain muutokset, jotka tulevat voimaan elokuun alusta 2022. 

Suurimmat muutokset liittyvät lapselle tarjottavaan kehityksen ja oppimisen tukeen. Lapsilla on jo ennen päivitystä ollut oikeus tukeen, mutta lakimuutoksen myötä perusteisiin on määritelty entistä tarkemmin kolmiportaisen tuen mallin mukaan tuen tasot ja muodot sekä se, miten tukea annetaan. 

Tavoitteena on, että lapset kaikkialla Suomessa ovat tasa-arvoisessa asemassa. Kolmiportaisen tuen mallissa lapselle annettavan tuen tasot jaotellaan yleiseen, tehostettuun ja erityiseen tukeen. Tuen tarve arvioidaan lapsen yksilöllisen tuen tarpeen perusteella. Myös inkluusioperiaatteen toteuttamista varhaiskasvatuksessa tarkennetaan, kaikki lapset voivat täysimääräisesti osallistua varhaiskasvatukseen omista lähtökohdistaan käsin.

Laitilan kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma on tallennettu varhaiskasvatussuunnitelman ePerusteisiin jonne on lisätty Laitilassa paikallisesti päätettävät asiat jokaisen luvun loppuun. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy liitteenä olevan Laitilan kaupungin varhaiskasvatussuunnitelman otettavaksi käyttöön 1.8.2022 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin, että asian käsittelyn aikana asiantuntijoina kokouksessa kuultiin varhaiskasvatusjohtajaTaija Jalosta ja Piipa Nivolaa sekä varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sanna Kantolaa.

Tiedoksi

varhaiskasvatusjohtajat Taija Jalonen ja Piipa Nivola

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.