Kaupunginhallitus, kokous 2.10.2023

§ 206 Monikulttuurisuusneuvoston toimintasäännön hyväksyminen

LAIDno-2023-756

Valmistelija

  • Eila Pappila, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö, eila.pappila@laitila.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on päättänyt kokouksessaan 25.9.2023 monikulttuurisuusneuvoston perustamisesta. Päätöksen toimeenpanemiseksi monikulttuurisuusneuvostolle on valmisteltu toimintasääntö.

Eri kulttuuriryhmien osuus kuntalaisten keskuudessa on maahanmuuton myötä kasvanut merkittäväksi. Tästä johtuen nähdään tarpeelliseksi perustaa Laitilan kaupungin organisaatioon vaikuttamiselimeksi monikulttuurisuusneuvosto vammaisneuvoston, vanhusneuvoston ja nuorisovaltuuston rinnalle. Monikulttuurisuusneuvosto ei ole lakisääteistä toimintaa. Kuntalainlain 22 § määrittelee, että kunnan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on oikeus osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan. Valtuuston on pidettävä huolta monipuolisista ja vaikuttavista osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksista ja menetelmistä.

Monikulttuurisuusneuvoston tehtävänä on mm.

- seurata monikulttuurisuuteen liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä

- vaikuttaa siihen, että kaupunki kehittäessään yleisiä palveluja huolehtii niiden riittävyydestä ja soveltuvuudesta eri kulttuuriryhmille

- edistää eri kulttuuriryhmien välistä vuoropuhelua ja kotoutumista

- lisätä yhteistyötä eri toimijoiden välillä

- tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan monikulttuurisuusneuvoston toimintasäännön.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.