Kaupunginhallitus, kokous 2.10.2023

§ 209 Laitilan puolesta ja Kristillisdemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloite hygieniapassin tarjoamisesta peruskoulun päättäville

LAIDno-2023-877

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kaupunginvaltuutettu Janne Kuusisto esitti Laitilan Puolesta  ja Kristillisdemokraattisen valtuustoryhmän kirjallisen valtuustoaloitteen, joka kuuluu seuraavasti:

"Moni nuori saa ensimmäisen kosketuksensa työelämään kesätöissä tai opiskelun ohella työskennellessä.
Iso osa näistä työpaikoista on elintarvikkeisiin liittyvillä aloilla kuten esimerkiksi jäätelökioskissa, kahvilassa, ruokakaupassa, mansikan myynnissä tai muissa vastaavissa.
Nykyään lähes kaikissa elintarvikkeisiin liittyvissä töissä edellytetään työntekijältä hygieniapassia.
Mikäli nuori saisi suorittaa passin peruskoulun viimeisellä luokalla, se varmasti helpottaisi tuon ensimmäisen työpaikan löytymistä, sekä helpottaisi palkkaavan yrittäjän perehdytystä alalla toimimiseen.
Olen ymmärtänyt, että esimerkiksi naapurikaupungissamme Uudessakaupungissa passi on mahdollista hankkia peruskoulussa.

Aloite:
Laitilan kaupunki tarjoaa halukkaille yhdeksännen luokan oppilaille mahdollisuuden suorittaa/hankkia itselleen hygieniapassi opiskelun lomassa.
Ideana on, että kaupunki myös kustantaisi passin halukkaille, jolloin se olisi tasapuolista kaikille eikä vain niille, joilla on mahdollisuus kustantaa suoritus itse.
Paikallisten yrittäjien kanssa olisi myös mahdollista tehdä asiassa yhteistyötä silmällä pitäen kesätyöntekijöiden palkkaamista."

 

Ehdotus

-

Päätös

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedoksi em. valtuustoaloitteen lähettäen sen samalla kaupunginhallitukselle asianmukaista valmistelua varten.

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus toteaa, että otsikossa mainitun valtuustoaloitteen valmisteluvastuu on sivistysjohtajalla.

Kaupunginhallitus lähettää aloitteen kaupunginvaltuustolle ennen valmistelun aloittamista lähetekeskustelua varten.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.