Kaupunginhallitus, kokous 2.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 127 Omavelkaisen takauksen myöntäminen Jääkukko Oy:n lainalle/lainaehdot

LAIDno-2021-810

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Marika Silvennoinen, Talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Jääkukko Oy:n hallitus on 31.8.2021 päättänyt ottaa 800 000 euron lainan jäähallin pukutilojen rakentamiseksi. Jääkukko Oy on Laitilan kaupungin tytäryhtiö.

Kaupunginvaltuusto on 13.12.2021 myöntänyt Jääkukko Oy:lle kaupungin omavelkaisen takauksen 800 000 euron lainapääomalle.

Takauksen vastavakuudeksi yhtiön tulee luovuttaa kaupungille lainan pääoman (ml. korot ja mahdolliset perimiskulut) kattava yritystakaus.

Lisäksi yhtiön tulee maksaa takauksesta 0,3 %:n takausprovisio vuoden viimeisen päivän mukaiselle jäljellä olevalle lainamäärälle.

Kaupunginvaltuusto oikeuttaa kaupunginhallituksen hyväksymään lainan tarkemmat ehdot sen jälkeen, kun ne ovat tiedossa.

Jääkukko Oy:n hallituksen kokouksessa 22.3.2022 on käyty läpi Jäähallin uusien pukutilojen tarkennetut urakkatarjoukset. Kustannussäästöjä rakennusteknisistä urakoista on haettu karsimalla pihan asfaltointia, vähentämällä panelointi-, matto- sekä ovikuluja (moottorilukot). LVI-teknisistä urakoista voidaan puolestaan säästää pienemmillä ilmastointiputkilla ja sähköteknisissä urakoissa säästökohteita on haettu aluevalaistuksesta, nosto-ovien sähkötöistä, kulunvalvonnasta sekä äänentoistosta. Kokonaisinvestoinnin arvo on säästökohteiden jälkeen 788 986 euroa.

Jääkukko Oy pyytää kaupunginhallitukselta aloituslupaa.

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää myöntää aloitusluvan Jääkukko Oy:lle pukutilojen rakentamiseksi.

Päätös

Keskustelun kuluessa kaupunginhallituksen jäsen Janne Kuusisto ehdotti, että hankkeen toteutusta siirretään vuodella. Kaupunginhallituksen jäsen Heikki Peltola kannatti ehdotusta.

Koska oli tehty esittelijän ehdotuksesta poikkeava ehdotus, oli suoritettava äänestys. Puheenjohtaja ehdotti, että ne, jotka kannattavat esittelijän ehdotusta, äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Janne Kuusiston ehdottamaa ja Peltolan kannattamaa ehdotusta, äänestävät EI. Hyväksyttiin tehty äänestysehdotus. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 5 JAA-ääntä ja 3  EI-ääntä.

Todettuaan äänestystoimituksen päättyneeksi puheenjohtaja ilmoitti, että kaupunginhallitus oli hyväksynyt esittelijän ehdotuksen.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn alussa oli Jääkukko Oy:n toimitusjohtaja Kari Huunonen.

Esteellisinä käsittelemään asiaa kokouksesta poistuivat käsittelyn ajaksi Jääkukko Oy:n hallituksen jäseninä kaupunginhallituksen varajäsen Juha Kiviö ja tekninen johtaja Mika Raula.

Äänestystulokset

  • Jaa 5 kpl 63%

    Hanna Lahtonen, Tiina Saari, Pekka Kuusisto, Mika Kinnala, Riikka Saarela

  • Ei 3 kpl 38%

    Janne Kuusisto, Heikki Peltola, Nina Arokoivu

Valmistelija

  • Marika Silvennoinen, Talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy Jääkukko Oy:n lainaehdot sekä Laitilan kaupungin omavelkaisen takauksen ehdot.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli talousjohtaja Marika Silvennoinen, 

Edelleen merkittiin pöytäkirjaan, että hallituksen jäsen Tuomas Vuorion puolison ja tekninen johtaja Mika Raulan olessa Jääkukko Oy:n hallituksen jäseniä, he olivat esteellisiä käsittelemään asiaa ja he poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.