Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta, kokous 15.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Vuoden 2022 käyttösuunnitelma ja hyväksymismerkintöjen tekeminen

LAIDno-2022-41

Valmistelija

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 13.12.2021/§ 127 hyväksynyt vuoden 2022 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2023-2024.

Hallintosäännön 81 §:n mukaan valtuusto hyväksyy talousarviossaan toimielimelle sitovat tehtäväkohtaiset toiminnan ja talouden tavoitteet sekä niiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot. Hallintosäännön 84 §:n mukaan talousarviosta päättäessä valtuusto määrittelee, mitkä ovat valtuuston sitovina hyväksymät toiminnan tavoitteet. Valtuusto antaa talousarvion noudattamista koskevat määräykset siitä, miten talousarvio ja sen perustelut sitovat kaupungin viranomaisia.

  Menomäärärahat Tuloarviot Netto Henkilöstö
Vakka-Suomen musiikkiopisto 1 128 954 € 413 000 € 867 954 € 24 hlö
Avoin osasto 14 401 € 13 000 € 1 401 €  

 

 

 

Käyttötalousosassa sitovia eriä ovat kaupunginvaltuuston eri tulosalueille hyväksymä yhteismäärä ulkoisille ja sisäisille toimintatuotoille ja toimintakuluille. Käyttötalousosassa valtuustoon nähden nettositova tehtävä on Vakka-Suomen musiikkiopisto. Suunnitelmapoistot ja kustannuslaskennalliset erät eivät ole määrärahoja.

Kaupunginvaltuuston toimielinten hankeryhmälle tai hankkeelle hyväksymät menot ja tulot ovat sitovia ja niitä voidaan muuttaa vain valtuuston päätöksellä. Hankkeen euromääräisellä rajalla tarkoitetaan hankkeen kokonaiskustannuksia, ei ao. talousarviovuoden määrärahaa. Valtuuston sitovin perusteluin hyväksymiä määrärahoja tms. ei saa käyttää ilman valtuuston päätöstä muuhun tarkoitukseen, eikä määrärahaa voi ylittää ilman valtuuston päätöstä. Pysyvien vastaavien omaisuushankinnan arvonlisäveroton euroraja on 10 000 €. Tätä pienemmät yksittäiset hankinnat tulee hankkia käyttötalouden määrärahoilla.

Tehtäväalueille on taloudellisten tavoitteiden lisäksi asetettu sitovia strategisia päämääriä: tehtävän tavoitteita, toimenpiteitä, mittareita ja tavoitetasoja. Tavoitteet on esitetty kunkin tehtäväalueen kohdalla omassa taulukossaan. Tavoitteiden toteutumista seurataan ja niistä raportoidaan osavuosikatsauksen yhteydessä valtuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle.

Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunnan käyttösuunnitelma on tehty talousarvion valmistelun yhteydessä jakamalla määrärahat ja tuloarviot tehtävälle ja kustannuspaikoille. Tehtävän sisäisen käyttösuunnitelman tekee musiikkiopiston osalta musiikkiopiston rehtori.

Hyväksymismerkinnät tositteisiin tekee musiikkiopiston rehtori, jonka estyneenä/esteellisenä ollessa Laitilan kaupungin sivistysjohtaja.

Sivistystoimen/Vakka-Suomen musiikkiopinton investoinnin tositteisiin hyväksymismerkinnät tekee sivistysjohtaja.

 

 

Päätöksenteon peruste:

Laitilan kaupungin hallintosääntö 82 §

Talousarvio-ohje vuodelle 2022

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Johtokunta hyväksyy osaltaan vuoden 2022 käyttösuunnitelman ja lähettää sen edelleen kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi.

Johtokunta hyväksyy musiikkiopiston menotositteisiin hyväksymismerkintöjen tekijäksi musiikkiopiston rehtorin, jonka estyneenä/esteellisenä ollessa hyväksymismerkinnät tekee Laitilan kaupungin sivistysjohtaja.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.