Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 19.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Ilmoitukset lannan levityksestä poikkeustilanteessa 2021

LAIDno-2021-69

Valmistelija

  • Tuija Kailaste, Ympäristöpäällikkö, tuija.kailaste@laitila.fi

Perustelut

Lannan ja orgaanisten lannoitevalmisteiden levittäminen pellolle on kielletty marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Lannan levittämisen kieltoajasta voidaan kuitenkin poiketa marraskuun loppuun asti tilanteissa, joissa lantaa ei ole voitu hyödyntää lannoitteena pellolla kasvukauden aikana poikkeuksellisen sääolosuhteen vuoksi.

Poikkeuksellisena sääolosuhteena pidetään tilannetta, jossa pitkään jatkuneiden runsaiden sateiden ja vähäisen haihdunnan vuoksi pellon märkyys on estänyt lannan syyslevityksen viimeistään lokakuussa (VNA 1250/2014).

Lannan levittämisen kieltoajasta poikkeamisesta on tehtävä ilmoitus kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle lokakuun loppuun mennessä.

Ympäristöpäällikkö on vastaanottanut kolme ilmoitusta lannan levittämisestä poikkeustilanteessa ja tarkistanut ilmoitukset.
Lannan levityksessä tulee noudattaa valtioneuvoston asetuksen (1250/2014) määräyksiä lannan levityksestä. Ilmoituksien johdosta ei ole tarpeen antaa määräyksiä ympäristönsuojelulain (527/2014) nojalla.

1/2021 Mullinmäki Oy

2/2021 Nikanor Oy

3/2021 Jukka Mannervo

Ilmoitukset lannan levittämisestä poikkeustilanteessa ovat nähtävillä kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuija Kailaste, Ympäristöpäällikkö, tuija.kailaste@laitila.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee ilmoitukset tiedokseen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.