Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta, kokous 1.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 42 Kansalaisopiston kurssimaksusaatavien poistaminen

LAIDno-2021-1202

Valmistelija

  • Tomi Kangas, Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtori, tomi.kangas@vakkaopisto.fi

Perustelut

Vakka-Suomen kansalaisopistolle on vuosien mittaan kertynyt kurssimaksusaatavia useilta opiskelijoilta, jotka ovat jättäneet kurssimaksujaan eri syistä maksamatta. Maksamattomia kurssimaksuja karhutaan ensin Laitilan kaupungin talous- ja laskentaosaston toimesta, minkä jälkeen perimättä jääneet saatavat siirretään Laitilan kaupungin käyttämän Suomen Kuntaperintä Oy:n hoidettavaksi. Suomen Kuntaperintä Oy tekee omat toimenpiteensä, minkä jälkeen suuremmat saatavat siirretään tarvittaessa ulosottomenettelyyn.

Tilannetta eri opiskelijoiden kurssimaksujen maksamisen suhteen seurataan Laitilan kaupungin talousosaston ja Vakka-opiston toimistojen taholta. Määrätyin väliajoin on kuitenkin tarpeen poistaa Laitilan kaupungin kirjanpidosta luottotappiona sellaiset saatavat, joita ei lähes varmuudella tulla saamaan. Perittävät summat ovat toisaalta yksittäisten opiskelijoiden kohdalla niin pieniä, että ulosottomenettelyä ei kannata kaikkien kohdalla käynnistää tai sitten henkilö on esim. Suomen Kuntaperintä Oy:n toimesta todettu maksukyvyttömäksi.

Vuoden 2019 loppuun mennessä on olemassa yhteensä tasan 100 eri henkilön perintälista, jolla olevien maksamattomien kurssimaksujen yhteissumma on 8 117,89 euroa. Näitä maksuja ei kyseisiltä henkilöiltä ole saatu perittyä eikä ulosottomenettelyä ole ainakaan kaikkien näiden henkilöiden kohdalla syytä käynnistää saatavien pienen euromäärän takia.

 

Päätöksenteon peruste:

Laitilan kaupungin hallintosääntö 30 §

Ehdotus

Esittelijä

  • Tomi Kangas, Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtori, tomi.kangas@vakkaopisto.fi

Johtokunta hyväksyy kansalaisopiston perimättä jääneiden kurssimaksusaatavien luottotappioksi vuoden 2019 loppuun mennessä yhteensä 8 117,89 euron saatavat, jotka kirjataan v. 2021 menoiksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.