Tekninen valiokunta, kokous 15.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 59 LISÄPYKÄLÄ: Vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen (lisäpykälä)

LAIDno-2021-860

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Kuntalain 121 §:n mukaan tarkastuslautakunta laatii vuosittain arviointikertomuksen, jossa se esittää valtuustolle huomionsa. Tilinpäätöksen yhteydessä käsitellyssä kertomuksessa annettuihin havaintoihin valiokunnat antavat omat selvityksensä, jotka valtuusto edelleen käsittelee.

Teknistä valiokuntaa koskevat seuraavat huomiot:

- Teknisen toimen tulee hakea aktiivisemmin hankerahoituksia. Tekninen toimi on hakenut ja sille on myönnetty rahoitusta liikenneturvallisuustyöhön. Toisena hankkeena, johon rahoitusta haettiin, oli Sirpunpuiston kunnostus. Viime vuosina hankerahoituksen käyttömahdollisuudet teknisellä toimialalla ovat vähentyneet merkittävästi. esim. vesihuoltoavustukset on lopetettu lähes kokonaan.

- Vesihuollon yhtiöittämisestä tai tämän keskeyttämisestä tulee tehdä päätös. Asiasta tehtiin keskeyttämispäätös tänä vuonna.

- Teknisen toimen organisaatiota tulee jäntevöittää. Organisaation kapeus ja haavoittuvuus on tiedostettu. Siitä johtuen henkilöstön vaihtuvuus on ollut suurta. Tänä vuonna irtisanoutuneen työpäällikön tehtävät tullaan jakamaan kahtia työpäällikön ja vesihuoltopäällikön kesken. Samalla uudistetaan tehtäväjakoa laajemminkin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta antaa edellä mainitut selvitykset osaltaan kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen 2020 johdosta.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.