Tekninen valiokunta, kokous 15.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 58 Mustajärven rantasaunan muutos esteettömäksi_2

LAIDno-2021-743

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Eva Nurmi, Rakennusinsinööri, eva.nurmi@laitila.fi

Perustelut

Mustajärven rantasaunan muuttaminen esteettömäksi on tullut valtuustoaloitteena. Saunan esteettömäksi muuttaminen on tarkoittanut rakennuksen tilojen muuttamista, sekä kiinteistön piha-alueen ja niiden varusteiden, kuten laiturin ja uimapaikan muuttamista liikuntaesteisille soveltuvaksi. Hankkeeseen on varattu investointimeno suuruudeltaan 25.000,00 € (alv 0%) vuodelle 2021.

Muutostöistä toteutettiin luonnokset, joiden mukaan haettiin AVI:lta tuki hankkeelle kesäkuussa 2021. Tuen suuruus on ennakoitujen kustannusten perusteella ollut 15.630,00 € (alv 0%). Luonnoksesta on pyydetty palautetta kiinteistön käyttäjältä, joiden perusteella on lisätty rakennuksen käyttöturvallisuutta. Viimeisimmästä luonnoksesta, joka on liitteenä, on pyydetty vammaisneuvoston lausunto. 

Ehdotus

Esittelijä

Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää hyväksyä Mustajärven rantasaunan suunnitelmat, joiden mukaan kiinteistön rakennus ja piha-alue muutetaan liikuntaesteisille käyttäjille soveltuvaksi.

 

Päätös

Jäsen Jarkko Männistö ehdotti asian jättämistä pöydälle, jota jäsen Katri Jalonen kannatti.

Tekninen valiokunta päättää että asia jätetään pöydälle.

Valmistelija

  • Eva Nurmi, Rakennusinsinööri, eva.nurmi@laitila.fi

Perustelut

Mustajärven rantasaunan esteettömäksi muuttamiselle on kartoitettu eri vaihtoehtoja. Vaihtoehdoissa on haettu eri ratkaisuja vessatilan sijoittamiseksi.

Vaihtoehto A on alkuperäinen ehdotus, jossa esteetön vessatila rakennetaan saunarakennuksen sisälle, miesten pukutilaan. Kustannusarvio on n. 40.000 €.

Vaihtoehto B on saunarakennuksen laajennus esteettömällä vessatilalla. Kustannusarvio ja luonnossuunnitelma esitetään kokouksessa.

Vaihtoehto C on esteettömän vessatilan uudisrakennus kiinteistölle. Uudisrakennuksen sijoitukselle kiinteistölle on ehtoja rakennuslainsäädännöstä ja ELY-keskukselta: uudisrakennus tulee sijoittaa vähintään 10 m rantaviivasta ja 20 m seututien keskilinjasta. Näiden ehtojen mukaan kiinteistölle ei ole mahdollista sijoittaa uudisrakennusta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää valita Mustajärven rantasaunan suunnitelmavaihtoehdon A, jossa vessatilat rakennetaan saunarakennuksen sisälle. 

 

Päätös

Tekninen valiokunta päätti äänestyksen jälkeen äänin 4-5 hylätä esittelijän tekemän A ehdotuksen ja käynnistää suunnittelutyön jäsen Männistön ehdottaman ja jäsen Pilppulan kannattamana vaihtoehdon B pohjalta.

Eriävä mielipide

  • Eriävän mielipteen päätöksestä jättivät esittelijä Mika Raula ja jäsenet Jari Kiveinen sekä Jouko Aittakari.

Äänestystulokset

  • Jaa 4 kpl 44%

    Jari Kiveinen, Jouko Aittakari, Katri Jalonen, Katri Viherjälaakso

  • Ei 5 kpl 56%

    Jesse Jalonen, Jarkko Männistö, Oskari Pilppula, Matti Viljanen, Tapio Kylä-Heiko


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.