Sivistysvaliokunta, kokous 9.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 79 Sivistysvaliokunnan osavuosikatsaus 1-6/2021

LAIDno-2021-784

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Vuoden 2021 talousarvion täytäntöönpano-ohjeen mukaan viranhaltijoiden on kuukausittain seurattava määrärahojensa toteutumista ja raportoitava siitä valiokuntaan tai lautakuntaan vähintään neljännesvuosittain. Raportointiaikataulun mukaiset raportit toimitetaan tiedoksi valiokunnille tai lautakunnille ja kaupunginhallitukselle. Valtuustolle toimitetaan osavuosikatsaus neljännesvuosittain (31.3., 30.6, 30.9. ja 31.12. tilanteista).

Vuoden 2021 toteumaraportointi tapahtuu PowerBI -johdon raportointijärjestelmän avulla.

Sivistystoimen talousarvio on toteutunut suunnitellusti ja kokonaisuus talouden osalta on tasapainossa. Tuloja on kertynyt arvioitua enemmän johtuen valtionavustuksista. Menot ovat pysyneet kokonaisuuteen nähden hyvin annetun talousarvion sisällä. Toiminnallisten tavoitteiden osalta on kyetty strategia päämääriä ja tavoitteita viemään eteenpäin, joskin joitakin poikkeuksia on johtuen valitsevasta tilanteesta (Covid19).

Liitteenä toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteumaraportti tehtävittäin. Toiminnan tunnusluvut ja talousraportti sivistystoimialan tehtävistä ja kokonaisuudesta ovat vielä keskeneräiset. Ne toimitetaan valiokunnan jäsenille heti niiden valmistuttua, ennen kokousta.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Valiokunta merkitsee sivistystoimen osavuosikatsauksen (1-6/2021) ajalta 1.1.-30.6.2021 tiedoksi ja lähettää sen edelleen tiedoksi kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. Lisäksi sivistysvaliokunnalle esiteltiin sivistystoimen talouden tasapainottamissuunnitelman toimenpiteiden sekä investointien toteutuminen ajalta 1.1.-30.6.2021. Merkittiin, että pykälän käsittelyn aikana asiantuntijoina kuultiin tehtäväaluevastaavia sekä yksikön esimiehiä.

Tiedoksi

Laitilan kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.