Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 8.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 83 LISÄPYKÄLÄ: Laitilan kaupungin tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2020 (lisäpykälä)

LAIDno-2021-819

Valmistelija

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Perustelut

Kuntalain 121§:n mukaan "Tarkastuslautakunta laatii arviointisuunnitelman ja antaa valtuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään valtuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. Lautakunta voi antaa valtuustolle muitakin tarpeellisena pitämiään selvityksiä arvioinnin tuloksista. Kunnanhallitus antaa valtuustolle lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta."

Tarkastuslautakunta luovutti 12.5.2021 arviointikertomuksen vuodelta 2020. Kaupunginvaltuusto merkitsi sen tiedoksi ja lähetti kaupunginhallitukselle sekä edelleen valiokunnille asianmukaista jatkovalmistelua varten. Kaupunginhallituksen on annettava arviointikertomukseen liittyvät selvitykset 27.9.2021.

Tarkastuslautakunnan arviointikertomus on esityslistan liitteenä.

Sosiaali- ja terveystoimen osalta arviointikertomuksessa todetaan seuraavaa:

"Erikoissairaanhoidon menot alittivat talousarvion 1.050.354 eurolla. Perusterveydenhuollossa toimii seitsemän virkalääkäriä, joten kaikki lääkäreiden virat ovat täytettynä. Vanhustenhuollossa on tarvetta asumispalveluyksikölle. Kaukolankodin rakennuksen jatkosuunnitelmista tulee tehdä päätös mahdollisimman pian."

Ikäihmisten asumispalveluiden osalta Sosiaali- ja terveystoimialalta on osallistuttu Laitilan kaupungin muiden toimijoiden kanssa FCG:n järjestämään Ikääntyneiden asumisen verkostohankkeeseen, jonka myötä on pohdittu myös asumispalvelun tarvetta. Asian työstämistä sekä tarpeen selvitystä jatketaan edelleen. Kaukolankodin rakennuksen osalta Tekninen toimiala on selvittänyt ja suunnitellut uudisrakennusta yhdessä Sosiaali- ja terveystoimialan kanssa. Parhaillaan on käynnissä Teknisen toimialan selvitys Kaukolankodin nykyisten tilojen mahdollisesta remontoinnista. Suunnitteluun on niin ikään osallistunut myös Sosiaali- ja terveystoimialan ammattilaset.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Sosiaali- ja terveysvaliokunta antaa yllä todetun selvityksen vuoden 2020 arviointikertomukseen liitettäväksi hallintokuntien yhteiseen vastaukseen, joka toimitetaan kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle tiedoksi. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin

Tiedoksi

kaupunginhallitus, sosiaali- ja terveystoimen esihenkilöt