Tekninen valiokunta, kokous 21.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Sähkön toimittajan valinta ajalle 1.1.2022- 31.12.2025

LAIDno-2020-229

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunki – ryhmä (sis. Laitilan kaupunki, Kiinteistö Oy Laitilan Palvelukeskus, Laitilan Terveyskoti Oy, Laitilan seurakunta ja Länsirannikon Koulutus Oy) on VENI Energian toimesta pyytänyt tarjousta sähkön oston hankintasopimuksesta. Hankintasopimuksella tarkoitetaan sähkönmyyntisopimusta, jossa sovitaan hintamekanismista ja marginaalista. Lopullinen sähköenergian laskutushinta määräytyy sopimusjaksolle tehtävien hinnankiinnitysten mukaan. Sähköntoimittajaa valitaan ajanjaksolle 1.1.2022- 31.12.2025.

Hankintaa ei ole jaettu osiin, sillä saman laatuisten ja samalle aikajaksolle tehtävien hankintojen on katsottu kuuluvan luontevasti samaan hankintakokonaisuuteen.

Sähkön hinta muodostuu myyjän marginaalista ja kulloinkin voimassaolevan kulutusennusteen mukaan prosenttiosuuksina tehdyistä hinnankiinnityksistä.

Kunkin jakson viitehintana käytetään Nasdaq Oslo ASA:n termiinimarkkinoilla määriteltyjä systeemituotteita (kuukausituote (M), kvartaalituote (Q) ja vuosituote (YR) ja niitä vastaavia aluehintaerotuotteita (EPAD). Hinta määräytyy kiinnityshetkellä Nasdaq Oslo ASA:ssa noteeratun termiinituotteen sekä aluehintaerotuotteen parhaan myyntitarjouksen perusteella (best ask) tai toimeksiannon perusteella. Kiinnityksissä tulee voida käyttää toimeksiannon mukaan joko Futuuri- tai Forward-tuotetta.

Tuote voidaan kiinnittää niin kauan, kun kyseinen tuote noteerataan Nasdaq Oslo ASA:ssa. Ajanjakson hinta voidaan jättää määräytymään myös spot-hinnan mukaan (kk-keskiarvo) joko täysin tai osittain. Systeemi- ja aluehintaerotuotteen hinta tulee voida kiinnittää viidessä (5) erässä.

Määräaikaan mennessä saapuneet tarjoukset:

  1. Kymenlaakson Sähkö Oy
  2. KSS Energia Oy
  3. Loiste Sähkönmyynti Oy
  4. Helen Oy
  5. Turku Energia Sähkönmyynti
  6. Porvoon Energia Oy
  7. Lännen Omavoima Oy
  8. Kokkolan Energia Oy
  9. Keravan Energia Oy
  10. Oy Herrfors Ab
  11. Koillis-Satakunnan Sähkö Oy
  12. Energia Myynti Suomi Oy

 

Kaikki tarjoajat ovat kelvollisia tarjoamaan.

Kaikki tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia.

 

Tarjousten valintaperuste oli kokonaistaloudellinen edullisuus ja vertailuperusteena halvin hinta.

Hinnan vertailu on tehty tarjouspyynnön kohdassa ”Hankinnan kohteen kriteerit” esitetyn mukaisesti, eli vertailussa käytettävä marginaali muodostettiin tarjoushinnoista seuraavasti: (ENOYR * 0,8) + (SPOT kk-ka * 0,2). Kvartaali- ja kuukausituotteen marginaalit saivat olla enintään vuosituotteen marginaalin suuruisia.

Kokonaishintapisteet laskettiin vertailumarginaalista tarjouspyynnössä esitetyllä kaavalla (pienin annettu arvo / tarjottu

arvo) *maksimipisteet. Halvin tarjous sai eniten pisteitä.

Edellä mainitut valintaperusteet on esitetty tarjouspyynnössä.

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy VENI Energian suosituksen mukaisesti sähköntoimittajaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksensa jättäneen Kymenlaakson Sähkö Oy:n.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.