Tekninen valiokunta, kokous 21.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Itsenäisyyspuolueen, Vihreiden, Laitilan Omien sekä Tommi Johanssonin valtuustoaloite koskien Sirpunpuiston kunnostamista ja koirapuiston perustamista

LAIDno-2020-231

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Itsenäisyyspuolueen Janne Kuusisto ja Henri Aitakari, vihreiden Maria Tuomi, Laitilan Omien Nina Arokoivu ja Marko Elo sekä perussuomalaisten Tommi Johansson tekivät 17.9.2018 valtuustoaloitteen koskien Sirpunpuiston kunnostamista ja koirapuiston perustamista. Aloitteen pohjalta on käyty kaupunginvaltuustossa lähetekeskustelu.

Aloitteessa esitetään Sirpunpuiston lenkin kunnostusta, sillä alue on nykyisellään huonossa kunnossa. Käytännössä esitetään alueen hoidon lisäämisen lisäksi penkkien sekä roska-astioiden lisäämistä eli palvelutason nostamista.

Kunnostustoimenpiteiden yhteydessä esitetään koirapuiston rakentamista Sirpunpuistoon.

Aloitteen mukaiset esitykset ovat ehdotuksina mukana talousarvion investointiosassa. Koirapuiston rakentamiseen esitetään 20 000 euron määrärahaa vuodelle 2023 sekä lähiliikuntareitteihin ja perhepuiston rakentamisiin yhteensä 35 000 euroa vuodelle 2024. Mainittakoon, että esityksenä on myös Matikan virkistysalueen perusparannus vuodelle 2022 ja tälle hankkeelle esitetään 100 000 euron määrärahaa. Kaupunginvaltuusto tulee ratkaisemaan määrärahojen kohdentamiset sekä aikataulut päättäessään talousarviosta vuodelle 2021 ja taloussuunnitelmasta vuosille 2022- 2023.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta hyväksyy vastauksenaan otsikon mukaiseen aloitteeseen ja esittää edelleen kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi, että aloitteen mukaiset toimenpiteet sisältyvät talousarvion investointiesityksiin.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.