Kaupunginhallitus, kokous 5.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 65 Erik Sorolaisentien kiertoliittymän asemakaavan muutos

LAIDno-2020-198

Valmistelija

  • Mika Palmulaakso, Maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi

Perustelut

Kh 27.1.2020 § 22

Laitilan kaupungin keskustan alueella on käynnissä tiesuunnitelman laatiminen valtatien 8 parantamiseksi. Valtatie 8 tiesuunnitelman vaatimia asemakaavojen muutosten vireilletulosta on kuulutettu 8.2.2019 ja samalla on asetettu nähtäville asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavamuutos on valtatie 8 parantamiseen liittyvä asemakaavan muutos, alue 5.

Asemakaavan muutoksen aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu on pidetty 26.10.2019. Asemakaavan muutos koskee korttelin 5017 tonttia 3 sekä maantien liikennealuetta.

Asemakaavanluonnos pohjautuu valtatie 8:sta laadittuun tiesuunnitelmaluonnokseen. Suunnittelussa tulee vuorovaikutteiseen suunnitteluun ja riittävään vaikutusten arviointiin perustuen edistää maakäyttö- ja rakennuslain 5 §:n mukaista alueiden käytön suunnittelun tavoitteiden toteutumista.

Liite 3: Asemakaavamuutoksen kaavaluonnos on esityslistan liitteenä.

Lisätietoja:   

Maankäyttöinsinööri Mika Palmulaakso

050 518 2071

mika.palmulaakso@laitila.fi

KJ              Ehdotus:    Kaupunginhallitus hyväksyy Erik Sorolaisentien kiertoliittymän liitteen mukaisen asemakaavamuutoksen kaavaluonnoksen ja päättää asettaa sen nähtäville.

Päätös:      Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Raula oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.

___________________

Erik Sorolaisentien kiertoliiittymän semakaavamuutoksen asemakaavaluonnos on ollut nähtävillä 4.2.2020-5.3.2020 välisen ajan kaupungintalon teknisellä osastolla sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa https://www.laitila.fi/palvelut/kaavoitus/laadinnassa-olevat-kaavat/. Kaavaluonnoksesta on jätetty kolme lausuntoa, jotka ovat antaneet Varsinais-Suomen maakuntamuseo, Varsinais-Suomen liitto sekä Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Kaavaehdotusta on valmisteltu näiden luonnoksesta annettujen lausuntojen pohjalta ja se on valmis julkaistavaksi.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy Erik Sorolaisentien kiertoliittymän asemakaavamuutosehdotuksen ja päättää asettaa sen nähtäville sekä pyytää siitä lausunnot.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Raula oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.