Sivistysvaliokunta, kokous 15.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 LISÄPYKÄLÄ: Varppeen liikuntasalien käyttö 29.5.2021 näytös- ja kisatapahtumaan (lisäpykälä)

LAIDno-2021-39

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

PowerFlow Studio pyytää -50 % hinnan alennusta Varppeen pienestä ja isosta liikuntasalista lauantaina 29.5.2021 klo 8.00-21.00 järjestämään tapahtumaansa. Aamupäivän tapahtumassa on 4-11-vuotiaiden lapsiryhmien lyhyitä sirkus-, akrobatia- ja takotanssinäytöksiä. Näytökseen myydään lippuja 3 € / henkilö (sis. alv.) Myöhemmin samana päivänä PowerFlow Studio järjestää Suomen Tankotanssiliiton kanssa tankotanssin harrastetason kilpailut, joihin myydään lippuja hintaan 8 € / henkilö (sis. alv.). Lisäksi PowerFlow Studio myy tapahtumaan 2-4 näytteileasettajanpaikkaa hintaan 35 € / paikka (sis. alv.).

Varppeen liikuntasalin tuntihinta alle 18-vuotiaiden harrastustoimintaan on 6.50 € / h / liikuntasali. Aikuisilta vastaava hinta on 13 €. Hinnat sisältävät alvin. Lisäksi tapahtumien järjestäjältä on peritty ylimääräisestä siivouksesta tulleita kuluja 169 € /4h + mahdolliset matkakulut. Aamupäivän tapahtumissa esintyyvät lapset ja iltapäivällä on junior-, senior- ja masters-sarjat. Jos koko pyydetyltä ajalta 8.00-21.00 peritään 6.5 € tuntihinta, tulee kokonaiskustannukseksi yhteensä 169 € (sis. alv.) (6.5 € x 13h x x 2 salia). Pyydetyn alennuksen jälkeen hinnaksi tulee 84,50 € (sis. alv.).

Laitilassa seurat ja järjestöt ovat saaneet tiloja käyttöönsä siivousmaksulla järjestäessään kilpailuja ja tapahtumia. Finnlamex-hallilla järjestettyjen liiton alaisten otteluiden ja turnausten varauksista on peritty maksu siten, että liikuntahallista peritään tuntihinnan mukainen maksu ja juoksusuoran ja kahvion saa käyttöön maksutta ottelun ja turnausten ajaksi. Seurat ja järjestöt toimivat vapaaehtoisvoimin, kun taas PowerFlow Studio on voittoa tavoitteleva yritys. Toisaalta, koronan aiheuttaman tilanteen vuoksi maksavan yleisön paikalle saaminen on haasteellista, ja AVI:n määräykset ja/tai VSSHP:n suositukset voivat estää yleisön pääsyn paikalle. Rajoitukset voivat estää myös koko tapahtuman järjestämisen. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Nestori Mäkelä, vt. sivistystoimenjohtaja, nestori.makela@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää että, PowerFlow Studiolta peritään saleista vuokraa yhteensä 50 €, sekä siivousmaksu 169 € / 4h + mahdolliset matkakulut lauantaina 29.5.2021 klo 8.00-21.00 väliselle ajalle. Hinnan alennusta puoltaa lasten harrastamisen tukeminen. Lisäksi koronaepidemia voi vähentää yleisön saapumista paikalle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Vapaa-aikatoimi sekä Powerflow-studio

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.