Kaupunginhallitus, kokous 12.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 133 Poikkeamishakemus, Laitilan seurakunta

LAIDno-2021-214

Valmistelija

  • Mika Palmulaakso, Maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi

Perustelut

Laitilan seurakunta hakee poikkeamislupaa asemakaavan vastaiseen käyttötarkoitukseen. Seurakunta on aikeissa muuttaa asuinkäyttöön tarkoitetun asuintontin leikkipuistoksi. Seurakunta on hankkinut rakennuspaikan itselleen 20.8.2020 tehdyllä kiinteistökaupalla. Seurakunnan virasto on siirtynyt kokonaisuudessaan Osuuskauppa Keulan omistamaan kiinteistöön Kauppakadulle. Virastossa toimii mm. seurakunnan perhekerhot. Tähän toimipisteen läheisyyteen on kartoitettu sopivia leikkipuistoksi kelpaavia alueita.

Kaupunki on kuullut rajanaapurit poikkeamislupahakemuksesta ja yksi naapuri esitti muistutuksen poikkeamislupahakemukseen. Mustutus koski leikkipuistoon kulkemista ja muistutuksen tekijä esitti, että kulkeminen rakennettavaan leikkipuistoon tulisi tapahtua Osuuskauppa Keulan puoliselta rajalta. Kohteeseen on suoritettu 8.3.2021 maastokatselmus tarkempien suunnitelmien pohjaksi. Katselmukseen osallistui kaupungin lisäksi seurakunnan edustajat, Osuuskauppa Keulan edustaja sekä suunnitteluarkkitehti. Tässä katselmuksessa otettiin esille kulkeminen leikkipuistoon. Päätettiin, että pääkulku tullaan leikkipuistoon järjestämään Osuuskauppa Keulan puoliselta rajalta. Varakulkuun varaudutaan Juhonkuja -nimistä kaavakatua pitkin.

Poikkeamislupahakemuksen kohteena oleva kiinteistö on otettu mukaan alueella meneillään olevaan asemakaavamuutokseen, jossa alue tullaan kaavamuutoksella muuttamaan leikkipuistoksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus myöntää Laitilan seurakunnalle poikkeamisluvan asemakaavan mukaisen asuinrakennuspaikan muuttamisen leikkipuistoksi.

Tämä poikkeamispäätös on voimassa kaksi vuotta sen tultua lainvoimaiseksi, jonka aikana poikkeamispäätöstä vastaavaa rakennuslupaa on haettava.

Hakijalta peritään poikkeamislupapäätöksestä Laitilan kaupunginhallituksen 13.2.2012 50 §:n päätöksen mukainen 250 €:n maksu.

Päätös

Kaupunginhallitus päätti palauttaa asian valmisteluun, jonka kuluessa tulee tarkastella turvallinen kulkureitti leikkialueelle myös suunniteltujen Valtatie 8:n kunnostukseen liittyvien liittymäjärjestelyjen toteutuessa.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn ajan oli tekninen johtaja Mika Raula.

Esteellisyys

  • Kaupunginhallituksen jäsen Kyösti Kuronen oli Laitilan seurakunnan hallintoon kuuluvana esteellinen käsittelemään ko. asiaa ja hän poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Tiedoksi

Mika Palmulaakso

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.