Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 30.9.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Ilmoitus yksityisen sosiaalipalvelujen tuottamisesta (Kaksin Oy)

LAIDno-2020-43

Valmistelija

  • Sanna Erholm, johtava sosiaalityöntekijä, sanna.erholm@laitila.fi

Perustelut

Yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain 11 §:n mukaan yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajan, joka tuottaa muuta kuin ympärivuorokautista sosiaalipalvelua, on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnastaan ennen sen aloittamista tai olennaista muuttamista kunnan toimielimelle siinä kunnassa, jossa palveluja tuotetaan. Ilmoituksessa on annettava lain 8 §:n 2 mom:ssa edellytetyt tiedot palvelun tuottajasta ja palvelutoiminnasta.

Kaksin Oy on 18.8.2020 toimittanut sosiaali- ja terveysvaliokunnalle ilmoituksen ykistyisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta Laitilan alueella ja muissa Varsinais-Suomen kunnissa. Toiminnan suunniteltu aloittamispäivä on 1.1.2021. Palvelujen tuottaja on toiminimi Kaksin Oy (Y-tunnus 2612805-3). Yrityksen päätoimialana on tuottaa lastensuojelun asiakkaille ammatillisen tukihenkilötyöskentelyn palveluja sekä sosiaalihuoltolain mukaista kotiin vievää kuntoutusta aikuissosiaalityössä kuin lastensuojelulain mukaisessa jälkihuollossa kunnan tilauksen ja toimeksiannon mukaisesti.

Yksityisillä sosiaalipalveluilla tarkoitetaan sosiaalihuoltolaissa mainittuja sosiaaalihuollon palveluja sekä niiden järjestämiseen liittyvää sosiaalialan ammatillista ohjausta ja neuvontaa, joita yksityinen henkilö, yhteisö tai säätiö taikka julkisyhteisön perustama liikeyritys tuottaa korvausta vastaan liike- tai ammattitoimintaa harjoittamalla. Yksityisinä palveluina voidaan tuottaa esimerkiksi sosiaalityötä, kasvatus- ja perheneuvontaa, kotipalvelua tukipalveluineen, henkilökohtaista apua, asumispalvelua ja laitoshuoltoa.

Ilmoituksessa on mainittava vastaavat tiedot kuten yksityisten, jatkuvasti tuotettujen ympäri vuorokautisten sosiaalipalvelujen lupahakemuksessa. Vaadittavat tiedot on lueteltu lain 8 §:n 2 momentissa ja ilmoituksen liitteet yksityistä sosiaalipalveluista annetun sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (1053/2011) 1 §:ssä.

Aluehallintovirastot ja Valvira pitävät yhdessä yksityisten palvelujen antajien rekisteriä. Rekisteriin merkitsemistä varten kunnan toimielimen tulee viipymättä antaa aluehallintovirastolle tiedot ilmoituksenvaraisista sosiaalipalveluista ja niissä tapahtuneista olennaisista muutoksista. Kunnan toimielin ei kuitenkaan anna aluehallintovirastolle tietoja kotipalvelun tukipalveluja tai niihin rinnastettavia palveluja koskevista ilmoituksista. Em. palveluja ei merkitä lupaviranomaisten ylläpitämään yksityisten palvelujen antajien rekisteriin vaan ne tulee merkitä kunnan sosiaaliviranomaisen ylläpitämään rekisteriin, mikäli palvelu katsotaan kunnan toimielimen valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Kaksin Oy:n, ilmoitus on liitteineen nähtävillä kokouksessa.

Ilmoitus täyttää yksityistä sosiaalipalveluista annetun lain 8 §:n vaatimukset.

Perustelu: Laki yksityisistä sosiaalipalveluista 922/2011, § 13.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunta esittää lausuntonaan, että Kaksin Oy täyttää yksityisen sosiaalipalvelujen tuottajana lain yksityisistä sosiaalipalveluista säätämät toimintaedellytykset ja yritys voidaan merkitä yksityisten palveluntuottajien rekisteriin ilmoituksenvaraisena palveluna. Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunta ilmoittaa hyväksynsä yrityksen toiminnan alueellaan ja toimittaa ilmoituksen liitteineen Lounais-Suomen aluehallintovirastolla.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Kaksin Oy

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle,
osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.