Tekninen valiokunta, kokous 30.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Tilinpäätös 2020_tekninen toimi

LAIDno-2021-309

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Kuntalain (410/2015) § 113 mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi. Tilintarkastajien on tarkastettava tilinpäätös toukokuun loppuun mennessä. Kunnanhallituksen on saatettava tilinpäätös tilintarkastuksen jälkeen valtuuston käsiteltäväksi. Valtuuston on käsiteltävä tilinpäätös kesäkuun loppuun mennessä. Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitetiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus.

Teknisen valiokunnan talouden toteuma vuoden 2020 tulojen osalta käytettävissä olevien tietojen mukaan on 108,9 %, tuloja arviota enemmän 427 707 euroa, menomäärärahojen toteuma 108,5 %, 570 272 euroa ennakoitua enemmän. Tiedot sisältävät niin suuria puutteita ja virheitä, ettei em. luvuista pysty tekemään johtopäätöksiä. Menojen vyörytys tulee aiheuttamaan muutoksia myös muiden valiokuntien lukuihin.

Esityslistan viiteaineistona on teknisen valiokunnanvuoden 2020 talousarvion sekä talouden että toiminnallisten tavoitteiden toteutumisraporttiarvio 23.3.2021 tilanteen mukaisesti. Lisäksi liitteenä on listaus hankkeista.

Kokouksessa esitellään keskeneräisen tilinpäätöksen tämän hetkinen tilanne tehtävittäin. Pitää korostaa, ettei kyseessä ole lopullinen tilinpäätös.

Aikataulullisista syistä kaupunginhallitus saa asian tiedokseen ennen valiokuntakäsittelyä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta merkitsee tiedoksi vuoden 2020 talousarvion sekä toiminnallisten tavoitteiden toteutumisraportin 23.3.2021 tilanteen mukaisesti ja toimittaa sen etukäteen ennen omaa käsittelyä tiedoksi kaupunginhallitukselle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.