Kaupunginhallitus, kokous 1.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 90 LISÄPYKÄLÄ: Sivistystoimenjohtajan viran täyttölupa ja viran avoimeksi julistaminen (lisäpykälä)

LAIDno-2021-27

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen on irtisanoutunut sivistystoimenjohtajan virastaan siten, että viimeinen virantoimituspäivä on 17.2.2021. 

Sivistystoimenjohtaja johtaa toimialansa palveluiden järjestämistä, strategista ja toiminnallista suunnittelua sekä talouden suunnittelua ja seurantaa. Hän toimii sivistysvaliokunnan esittelijänä ja vastaa toimialansa asioiden valmistelusta. Sivistystoimenjohtaja on kunnan johtoryhmän jäsen.

Toimialajohtajana sivistystoimenjohtaja vastaa  sivistyspalveluiden kokonaisuudesta, johon kuuluvat varhaiskasvatus ja opetustoimi (aamu- ja iltapäivätoiminta, esi- ja perusopetus sekä toisen asteen koulutus). Muiden sivistyspalveluiden osalta toimialaan kuuluvat liikunta-, nuoriso-, kirjasto ja kulttuuritoimet sekä Vakka-Suomen kansalaisopisto ja Vakka-Suomen musiikkiopisto.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä toimialan tuntemus. Lisäksi edellytetään opetustoimen kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (986/1998) 2. luvun 2 §:n mukaista kelpoisuutta. Tehtävän menestyksellistä hoitamista auttaa kasvatus- ja opetustoimen hallinnon ja juridiikan osaaminen. Virkaan valittavalle katsotaan eduksi kunnallishallinnon ja -talouden yleistä tuntemus sekä hyvät vuorovaikutus-, yhteistyö- ja esimiestaidot, kehittämisote sekä kyky strategiseen ajatteluun. Aiempi kokemus johtamistehtävistä ja henkilöstöhallinnon osaamisesta katsotaan myös eduksi.

 

Ehdotus

Esittelijä

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää julistaa sivistystoimenjohtajan viran haettavaksi toistaiseksi tapahtuvaa täyttämistä varten 1.5.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Sivistystoimenjohtaja toimii sivistystoimen toimialajohtajana. Toimialaan kuuluvat varhaiskasvatus, perusopetus, lukiokoulutus, toisen asteen ammatillinen koulutus, kirjastotoimi, kulttuuritoimi, nuorisotoimi, liikuntatoimi, Vakka-Suomen kansalaisopisto sekä Vakka-Suomen musiikkiopisto. 

Virkaan valittavan kelpoisuusvaatimuksena on

  • soveltuva ylempi korkeakoulututkinto
  • opetustoimen kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (986/1998) 2. luvun 2 §:n mukainen kelpoisuus
  • esimieskokemus ja henkilöstöjohtamisen osaaminen

 

Lisäksi eduksi vallinnassa katsotaan

  • kunnallishallinnon ja -talouden tuntemus
  • hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot, kehittämisote sekä -kyky

 

Valitun on ennen valinnan vahvistamista toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus tutustuu saapuneisiin sivistystoimenjohtajan viran hakemuksiin, joita on saapunut yhteensä 11 kpl.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää jatkaa sivistystoimenjohtajan viran hakuaikaa siten, että hakuaika päättyy 17.3.2021.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

hakijat

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.