Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta, kokous 2.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 LISÄPYKÄLÄ: Tilapäinen toimivallan siirto (lisäpykälä)

LAIDno-2021-227

Valmistelija

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen kansalaisopiston vs. rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Perustelut

Varsinais-Suomi on ollut alueena koronaepidemian leviämisvaiheessa 1.12.2020 alkaen, joka on aiheuttanut merkittävästi muutoksia Vakka-Suomen kansalaisopiston opinto-ohjelmaan. Osa kurssitoiminnasta on saatu käynnistettyä etätoimintana 25.1.2021 alkaen. Valtaosa kurssitoiminnasta, jota voidaan järjestää vain lähiopetuksen, on siirretty alkamaan myöhemmin keväällä.

On mahdollista, että maakunnalliset rajoitukset jatkuvat koko kevätkauden 2021, jonka vuoksi on tarpeen varautua tekemään erisisältöisiä poikkeuksellisia päätöksiä. Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunnan suunniteltu kokousaikataulu ei välttämättä ole tarkoituksenmukaisin näiden päätösten tekemistä varten.

Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunnan päätäntävallan tilapäistä siirtoa koskevia toimia, jotka Laitilan hallintosäännön mukaan kuuluvat Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunnalle, on 1. myöntää toimialallaan vapautuksen tai lykkäyksen kunnallisen maksun ja sille määrätyn viivästyskoron suorittamisesta, milloin se säädösten tai määräysten mukaan on sallittu ja 2. vahvistaa kansalaisopiston lukuvuosittaisen opetusohjelman.

Laitilan kaupungin hallintosäännön 38 § mukaan johtokunta voi siirtää itselleen kuuluvaa ratkaisuvaltaa edelleen viranhaltijalle ja päättää erikseen toimialaansa koskevien asioiden ratkaisuvallasta, mikäli sitä ei ole määritelty toimenkuvissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen kansalaisopiston vs. rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta päättää väliaikaisesti siirtää päätäntävaltaansa Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtorille 30.6.2021 saakka esittelytekstissä mainittuihin Laitilan kaupungin hallintosäännön 38 §:n mukaisiin kohtiin.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.