Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta, kokous 2.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Vakka-Suomen kansalaisopiston talousarvion 2021 käyttösuunnitelman hyväksyminen ja hyväksymismerkintöjen tekijöiden määrääminen

LAIDno-2021-175

Valmistelija

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen kansalaisopiston vs. rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 7.12.2020 hyväksynyt vuoden 2021 talousarvioehdotuksen ja vuosien 2022-2023 taloussuunnitelmaehdotuksen (kvalt 7.12.2020, §41).

Hallintosäännön 84 §:n mukaisesti valiokunnat, lautakunnat ja johtokunnat valmistelevat valtuuston sitovat tavoitteet sisältävän talousarvioon perustuvan käyttösuunnitelmansa, jotka ao. toimielin hyväksyy. Toimielin voi siirtää käyttösuunnitelman valmistelua koskevaa toimivaltaa alaisilleen viranhaltijoille. Laitilan kaupungin hallintosäännön 38§ mukaisesti Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta hyväksyy talousarvion käyttösuunnitelman toimialansa osalta.

Kaupunginvaltuuston hyväksyttyä talousarvion saattaa kaupunginhallitus sen täytäntöönpanomääräyksin valiokuntien ja muiden viranomaisten noudatettavaksi. Kaupunginhallitus, valiokunta, lautakunta tai johtokunta päättää sen jälkeen käyttösuunnitelmasta, jolla tarkistetaan asianomaisen toimielimen talousarvioehdotukseen sisältynyt käyttösuunnitelma valtuuston päätöksiä vastaavaksi sekä päättää omalta osaltaan tehtävien toteutumisesta ja määrärahojen käytöstä. Käyttösuunnitelmassa toimielimet asettavat valtuuston määrittelemisen tavoitteiden kanssa yhdenmukaiset tarkennetut tavoitteet sekä tarvittaessa jakavat määrärahat ja tuloarviot tehtäväalueiden sisällä seuraavan tason yksiköille.

 

Vakka-Suomen kansalaisopisto

Menomäärärahat Tuloarviot Netto
1 441 212 € 706 215 € 734 997 €

 

Talousarvion sitovuus

Käyttötalousosassa sitovia eriä ovat kaupunginvaltuuston eri tulosalueille hyväksymä yhteismäärä ulkoisille ja sisäisille toimintatuotoille ja toimintakuluille. Käyttötalousosassa valtuustoon nähden nettositova tehtävä on kansalaisopisto. Suunnitelmapoistot ja kustannuslaskennalliset erät eivät ole määrärahoja.

Tuloslaskelmaosassa valtuustoon nähden sitovia määrärahoja ja tuloarvioita ovat verotulot, valtionosuudet, korkotulot, muut rahoitustulot, korkomenot, muut rahoitusmenot sekä satunnaiset kulut ja tuotot. Rahoituslaskelmassa valtuusto hyväksyy antolainojen vähennyksen, antolainojen lisäyksen sekä pitkä- ja lyhytaikaisten lainojen vähennyksen ja lisäyksen.

Tehtäväalueille on taloudellisten tavoitteiden lisäksi asetettu sitovia strategisia päämääriä: tehtävän tavoitteita, toimenpiteitä, mittareita ja tavoitetasoja. Tavoitteet on esitetty kunkin tehtäväalueen kohdalla omassa taulukossaan. Tavoitteiden toteutumista seurataan ja niistä raportoidaan osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle, tarkastuslautakunnalle, sivistysvaliokunnalle ja johtokunnalle.

Tehtävän sisäisen käyttösuunnitelman tekee kansalaisopiston osalta kansalaisopiston rehtori.

Hyväksymismerkinnät tositteisiin tekee kansalaisopiston rehtori, jonka estyneenä/esteellisenä ollessa Laitilan kaupungin sivistystoimenjohtaja.

 

 

Päätöksenteon peruste:

Laitilan kaupungin hallintosääntö 38 §

Laitilan kaupungin hallintosääntö 84 §; Talousarvio-ohje vuodelle 2021

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen kansalaisopiston vs. rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

1. Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta hyväksyy osaltaan Vakka-Suomen kansalaisopiston vuoden 2021 käyttösuunnitelman ja lähettää sen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

2. Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta hyväksyy hyväksymismerkintöjen tekijät selostuksen mukaisesti.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus, Sivistysvaliokunta

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.