Sivistysvaliokunta, kokous 18.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Sopimus Urheilutalon ovien ja kuntosalin hoidosta

LAIDno-2021-153

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Urheilutalo (Urheilutie 9) on liikuntaa harrastavien laitilalaisten suuressa suosiossa. Liikuntasalia käytetään monipuolisesti koululiikunnassa ja Vakka-Opiston liikuntaryhmissä, sekä yksityisessä liikunnassa. Alakerran punttisalia käytetään omatoimiseen terveysliikuntaan, ohjattuun nuorten fysiikkaharjoitteluun ja voimannostoseuran lajiharjoitteluun. Urheilutalo on talonmiehen toimesta arkisin avattu klo 7.00 ja suljettu klo 21.00. Viikonloppuisin Urheilutalo on avattu klo 9.00 ja suljettu 16.00. Lisäksi talonmies on huolehtinut tapahtumiin ja juhliin Urheilutalon ovet auki ja kiinni sovitusti. Muutosten vuoksi 1.3. lähtien teknisentoimen talonmiestoiminta jatkuu kiinteistössä normaalisti maanantaista torstaihin klo 7.00-15.30 ja perjantaisin klo 7.00-13.45, poislukien Urheilutalon ulko-oven, sekä kuntosalin ja liikuntasalin ovien avaukset ja lukitukset. Urheilutalon käyttö on laajaa, joten perinteinen talonmiehen työajan puitteissa oleva palveluaika ei palvele käyttäjiä. 

Edellä kuvattujen muutosten vuoksi, sekä niin epävakaan koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman tilanteen vuoksi,kuin puhutun Urheilutalon remontin vuoksi, on liikuntatoimi käynyt keskustelua paikallisen voimannostoseuran Team West Coast Power ry:n kanssa heidän halukkuudestaan ottaa vastuulleen Urheilutalosta huolehtimisen liitteenä olevan sopimuksen mukaisesti vuoden 2021 loppuun asti. Team West Coast Power ry on huolehtinut aikaisemmin Urheilutalon punttisalin siivouksesta korvausta vastaan. 

Urheilutalon talonmiesresurssin muutokset, sekä suunniteltu remontti aiheuttavat muutoksia Urheilutalon käytännön toimintaan liittyen. Isoja muutoksia ja rahallisia panostuksia ei haluta nyt ennen remonttia tehdä. Urheilutalon ulko-ovi, sekä liikuntasalin ja alakerran kuntosalin ovet ovat normaalisti olleet avoinna käyttäjille talonmiehen toimesta. Talonmies on myös iltaisin tarkistanut, että tilat ovat kunnossa eikä sisälle jää ketään lukittuaan ovet. Tässä hetkessä ennen Urhelutalon, kun liikuntatoimi haluaa mahdollistaa Urheilutalon monipuolisen käytön kaikille. Ulko-oven, sekä liikuntasalin ja kuntosalin ovien huolehtimisen aamuin-illoin ja tilojen tarkistamisen voi tehdä myös ulkopuolisen-/talkoovoimin. Remontin yhteydessä on hyvä uudistaa Urheilutalon lukitus- ja kamerajärjestelmät palvelemaan kaikkia käyttäjiä.

Liikuntatoimi kilpailuttaa syyskuussa 2021 tarpeesta Urheilutalon ovien hoitamisen ja tilan tarkistamisen. Urheilutalon ovien ja kuntosalin hoitaminen, sekä uuden sopimuksen päätös tapahtuu vuoden 2021 lopussa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Nestori Mäkelä, vs. sivistystoimenjohtaja, nestori.makela@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy liitteenä olevan sopimuksen Laitilan kaupungin liikuntatoimen ja voimaseura Team West Coast Power ry:n kanssa Urheilutalon ovien avaus- ja kuntosalin siivouspalveluista 1.3.-31.12.2021 väliseksi ajaksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laitilan liikuntatoimi, Laitilan tekninentoimi, Team West Coast Power Ry

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.