Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 9.10.2024

§ 32 Ympäristöterveydenhuollon yhteistoimintasopimuksen päivittäminen

LAIDno-2024-734

Valmistelija

  • Lea Törmä, Ympäristöpäällikkö, lea.torma@laitila.fi

Perustelut

Uudenkaupungin kaupunki vastaa ympäristöterveydenhuollon tehtävistä Kustavin, Laitilan, Maskun, Mynämäen, Nousiaisten, Pyhärannan, Taivassalon, Uudenkaupungin ja Vehmaan kunnissa. Ympäristöterveydenhuollon yhteistoimintasopimus on tehty vuonna 2009. Se on Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon lautakunnan mukaan monilta osin vanhentunut ja virheellinen. Mm. sopimuksessa luetellut lakisääteiset tehtävät eivät ole enää ajan tasalla, lautakunnan jäsenten asettaminen on ilmaistu epäselvästi ja siinä on virheellisiä tahoja, sopimuksessa on laajoja tekstiosia, jotka liittyvät yksikön toiminnan käynnistämiseen ja sopimuksessa on lueteltu toimipisteiden sijainnit, jotka eivät vastaa enää nykytilaa. Ympäristöterveydenhuollon lautakunta on päätöksessään 20.9.2023 § 23 ehdottanut sopimuskunnille sopimuksen päivittämistä toimipisteverkon osalta vastaamaan voimassa olevaa käytäntöä ja samalla päivittämään sopimus muiltakin vanhentuneilta ja tarpeettomilta osin asianmukaiseksi. Sopimusta ei kuitenkaan ole päivitetty.

Laitilan kaupungin hallintosäännön 28 §:n mukaan kaupungin hallitus antaa kaupungin esitykset ulkopuoliselle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lea Törmä, Ympäristöpäällikkö, lea.torma@laitila.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus tekee Uudenkaupungin kaupungille esityksen ympäristöterveydenhuollon yhteistoimintasopimuksen päivittämisen jatkamisesta.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.