Kaupunginhallitus, kokous 21.9.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 58 LISÄPYKÄLÄ: Vesihuollon toiminta-alueen tarkistaminen (lisäpykälä)

LAIDno-2020-118

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Vesihuoltolain (9.2.2001/119) toisen luvun määräyksien mukaan kunta hyväksyy alueellaan toimivalle vesihuoltolaitokselle toiminta-alueen ja tarvittaessa muuttaa hyväksyttyä toiminta-aluetta vesihuoltolaitoksen esityksestä tai, jos laitos ei ole tällaista tehnyt, laitosta kuultuaan. Nyt esillä oleva päivitys on laadittu Sweco Ympäristö Oy:n toimesta. Muutokset toiminta-alueista ovat varsin pieniä ja toiminta-alueesta esitetään poistettavaksi alueita, joille ei ole suunnitteilla asutusta. Tällaisia ovat Kaukolan luonnonsuojelualueet ja Matikan kuntorata-alue. Siirtolinjoille ei esitetä muutoksia, sillä liittymien totettaminen olisi ongelmallista. 

Toiminta-alueen laajennukseen ei ole myöskään otettu mukaan asemakaavan ulkopuolisia alueita, vaikka ne sijaitsisivatkin pohjavesialueilla. Nämä alueet on tarkoitus ottaa mukaan suunnitelmaan asemakaavoituksen edistyessä. Verkoston laajentaminen alueille, joilla ei ole riittävää liittyjämäärää, ei ole taloudellisesti mahdollista.

 

Ehdotus

Esittelijä

Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy Laitilan kaupungin vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen tarkistuksen ehdotuksen ja, että se asetetaan nähtäville lain edellyttämällä tavalla sekä pyydetään lausunnot ELY-keskukselta, ympäristöterveysviranomaiselta sekä Laitilan lupalautakunnalta, mikä toimii kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisena.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus esittää teknisen valiokunnan ehdotuksen mukaisesti edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi Laitilan kaupungin vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen tarkistuksen ehdotuksen ja, että se asetetaan nähtäville lain edellyttämällä tavalla sekä pyydetään lausunnot ELY-keskukselta, ympäristöterveysviranomaiselta sekä Laitilan lupalautakunnalta, mikä toimii Laitilan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisena.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Raula oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.