Tekninen valiokunta, kokous 26.6.2024

§ 51 Hakemus liikennemerkkien asettamisesta Vuohenmaantielle

LAIDno-2020-466

Valmistelija

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Vuohenmaan tienhoitokunta on anonut lupaa liikennemerkkien asettamisille yksityistielle. Anomuksessa esitetään tienvarsipysäköinnin kieltämistä. Ongelmaksi on koettu tien varteen pysäköidyt autot, jotka haittaavat osakkaiden liikkumista ja ammatin harjoittamista. Osakkaista merkittävällä osalla on ammattikäytössä niin maataouskoneita kuin tienhoitokalustoa. Näiden liikuttamisesta on tullut ongelmallista kapealla Vuohenmaantiellä. 

Tienvarsipysäköinnin lisääntyminen on seurausta siitä, että retkeilyn, ulkoilun (Ilvesvuoren luontopolku) ja marjastamisen kasvusta. Alue tarjoaa lähellä keskustaa kaupunkilaisille hyvät maastot harrastaa.

Vuohenmaantie on kapea ja mutkainen. Tiekunnan anomus on kohtuullinen ja ymmärrettävä. Osakkaille tulee turvata mahdollisuus käyttää tietään ja harjoittaa ammattejaan esteettä. Harrastusmahdollisuudet  tulee myös ottaa huomioon, eikä estää alueen virkistyskäyttöä.

Pysäköintikielto tienvarteen on perusteltua. Näin turvataan osakkaiden tien käyttömahdollisuudet. Retkelijät ja muut alueella liikkujat voidaan suhteellisen helposti ottaa huomioon osoittamalla autojen pysäköintipaikat erillisillä liikennemerkeillä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää hyväksyä Vuohenmaan tiekunnan anomuksen pysäköintikieltomerkkien asentamiseksi. Samalla se edellyttää, että se järjestää pysäköintimahdollisuudet tien varteen ja osoittaa paikat liikennemerkein.

Tiedoksi

Vuohenmaantien tiehoitokunta / Eerik Seitala