Kaupunginhallitus, kokous 17.6.2024

§ 153 Kahden liikunnanohjaaja-uinninvalvojan vakanssien sekä kahden uimavalvojan vakanssien perustaminen ja täyttöluvat

LAIDno-2024-525

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi
  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Laitilan uimahallin toiminnasta on vastannut viime vuosina ulkopuolinen palveluntuottaja. Sopimuskausi nykyisen palveluntuottajan kanssa päättyy kesäkuussa 2024. Laitilan kaupunginhallitus on 29.1.2024/§ 39 päättänyt kilpailuttaa uimahallipalveluiden palveluntuottajan. Määräaikaan mennessä ei saapunut yhtään tarjousta, joten kaupunginhallituksen 11.3.2024/§ 63 päätöksellä siirryttiin suorahankintaan. Suorahankinta on keskeytetty kaupunginhallituksen päätöksellä 6.5.2024/§ 120.

Laitilan uimahallin toiminnan siirtämisestä kaupungin omaksi toiminnaksi on tehty valmistelutyötä. Uimahallissa tapahtuva toiminta on moninaista ja ammattitaitoisia työntekijöitä tarvitaan niin uinninvalvontaan ja uinninopetukseen, kuin vesiliikuntaryhmien ohjaukseen. Valmistelutyön edetessä on uudistuksen tavoitteeksi asetettu uimahallipalveluiden lisäksi liikuntapalvelujen laajentaminen mm. kuntien lakisääteiseen liikuntaneuvontapalveluun. Toiminnan käynnistyessä työ ja resurssit kohdennetaan kuitenkin uimahallintoiminnan järjestämiseen ja mahdollinen muu ohjaustyö sekä liikuntaneuvonta aloitetaan myöhemmin. 

Uimahallipalveluiden järjestämiseksi tulee perustaa uinninvalvojien sekä liikunnanohjaaja-uinninvalvojien vakanssit. Valmistelun edetessä on resurssiksi päädytty esittämään neljää henkilötyövuotta. Tarvittaessa myöhemmässä vaiheessa saatetaan esittää viidettä henkilötyövuotta, mikäli uimahallin aukioloajat sitä vaativat. Valmistelutyön aikana on todettu toiminnan järjestämisen kaupungin palveluna olevan kustannustehokas tapa järjestää uimahallipalveluita.

Laitilan uimahallin laadukkaaseen toiminnan järjestämiseen tarvitaan kaksi uinninvalvojaa ja kaksi liikunnanohjaaja-uinninvalvojaa. Vakanssit sijoittuvat sivistystoimen liikuntapalveluihin. Uinninvalvojan työtehtäviin kuuluvat mm. uinninvalvonta ja uinninopetus, lippujen myynti sekä välinehuolto ja tarvittaessa tilojen siisteydestä huolehtiminen. Muut mahdolliset tehtävät tarkentuvat myöhemmin. Uinninvalvojan tehtäväkohtainen palkka työsuhteen alussa on 2000 euroa, hinnoittelutunnuksen ollessa 02VAP070 ottaen huomioon työn vaativuuden.

Liikunnanohjaaja-uinninvalvoja työnkuvaan kuuluu uinninvalvojan työnkuvan lisäksi liikuntaryhmien ohjaus ja liikuntaneuvonta. Toiselle liikunnanohjaaja-uinninvalvojalle tullaan osoittamaan vastuuohjaajan tehtävä ilman esihenkilövastuuta, vastaamaan uimahallin arjen toiminnoista ja tiedottamisesta. Liikunnanohjaaja-uinninvalvojan tehtäväkohtainen palkka työsuhteen alussa on 2350 euroa, hinnoittelutunnuksen ollessa 02VAP060 ottaen huomioon työn vaativuuden. Vastuuohjaajan palkka työsuhteen alkaessa on 2450 euroa, hinnoittelutunnuksen ollessa 02VAP060 ottaen huomioon työn vaativuuden. Kaikki palkat sijoittuvat kuntien keskiarvopalkkoihin.

Uinninvalvojan koulutusvaatimuksena on soveltuva ammattitutkinto ja uinninvalvojan ja uimaopettaja kelpoisuudet Suomen uima- ja hengenpelastusliiton kouluttamina. Liikunnanohjaaja-uinninvalvojalta kelpoisuusvaatimuksena on vähintään liikunnanohjauksen perustutkinto tai muu soveltuva ammattitutkinto liikunta-alalta sekä uinninvalvojan ja uimaopettaja kelpoisuudet Suomen uima- ja hengenpelastusliiton kouluttamina.

Toimet ovat toistaiseksi voimassa olevia ja niissä noudatetaan kunta-alan yleistä virka- ja työehtosopimusta. Työaika on yleistyöaika 38 h 15 min viikossa. Työsuhteen alussa ensisijainen työntekemisen paikka on Laitilan uimahalli. Uinninvalvojien palvelussuhteet alkavat 15.8.2024 ja liikunnanohjaaja-uinninvalvojan palvelussuhteet alkavat 1.8.2024.  Vakanssit eivät sisälly vuoden 2024 talousarvioon. Liikuntatoimen talousarvioon vuodelle 2024 on kuitenkin budjetoitu uimahallipalveluiden palvelun ostamiseen tarvittava määräraha. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää
1. perustaa kaksi uinninvalvojan vakanssia 15.8.2024 lähtien.
2. perustaa kaksi liikunnanohjaaja-uinninvalvojan vakanssia 1.8.2024 lähtien.
3. myöntää täyttöluvat uinninvalvojien vakansseihin.
4. myöntää täyttöluvat liikunnanohjaaja-uinninvalvojien vakansseihin.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli sivistysjohtaja Susanne Laaksonen.

Tiedoksi

sivistysjohtaja, vapaa-aikapäällikkö, hallintojohtaja (vakanssinumerot)

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.