Kaupunginhallitus, kokous 3.6.2024

§ 141 Laitilan kaupungin työhyvinvointikysely 2024

LAIDno-2024-415

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tarja Saarela, tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö, tarja.saarela@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunki on toteuttanut kolmannen kerran Kevan työhyvinvointikyselyn henkilöstölleen sähköisenä kyselynä 26.2.-18.3.2024. Vastaajia oli 240 / 383.  Vastausprosentti oli 62,7 % (v. 2023 65,3 %).

Esihenkilöille (hallinto ja sivistys) toteutettiin oma sähköinen työhyvinvointikysely. Vastaajia oli 17 / 17. Vastausprosentti oli 100 % (v. 2023 kaikkien esihenkilöiden 86,2 %).

Työhyvinvointikysely autaa arvioimaan ja kehittämään:

  • työhyvinvoinnin ja työkyvyn johtamista
  • henkilöstön työhyvinvointia
  • työn tuloksellisuutta

Kyselyn raportit on laadittu seuraavina koosteina: koko kaupungin henkilöstö, esihenkilöt, toimialoittain ja työyksikkökohtaiset.

Tässä kokouksessa esitellään koko kaupungin henkilöstön ja esihenkilöiden koosteet.

Työyksiköt laativat toimenpidesuunnitelmat työhyvinvointikyselyn tulosten pohjalta, joihin koostetaan hyvin olevia asioita sekä kehittämiskohteita. Seurantalomakkeet tuodaan tiedoksi syyskuun yhteistyötoimikunnan kokoukseen.

Yhteistyötoimikunta käsittelee kehittämistoimenpiteiden toteutumaa alkuvuonna 2025. Henkilöstöä kannustetaan yhdessä kehittämään oman työyksikön toimintaa. Aktiivisinta ja vaikuttavampaa kehittämistyötä tekevä työyksikkö palkitaan.

Esityslistan liitteinä ovat koko kaupungin organisaation ja esihenkilöiden työhyvinvointikyselyjen 2024 raportit sekä seurantalomake 2024.

Ehdotus

Esittelijä

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Yhteistyötoimikunta merkitsee tiedoksi vuoden 2024 työhyvinvointikyselyn tulokset ja seurantatoimenpiteet sekä vie em. asiat tiedoksi myös kaupunginhallitukselle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Tarja Saarela, tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö, tarja.saarela@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi vuoden 2024 työhyvinvointikyselyn tulokset sekä päivitetyn seurantalomakkeen.

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö Tarja Saarela.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.