Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 13.3.2024

§ 16 Maa-aines- ja ympäristölupien siirtäminen Fjäder Group Oy:ltä Energia- ja KierrätysParkki Oy:lle

LAIDno-2024-165

Valmistelija

  • Lea Törmä, Ympäristöpäällikkö, lea.torma@laitila.fi

Perustelut

Fjäder Group Oy (0135893-6) ja Energia- ja Kierrätysparkki Oy (2572626-2) pyytävät, että Fjäder Group Oy:n maa-aines- ja ympäristövat (myönnetty 10.6.2009) koskien maa-ainesten ottamista sekä kallon louhintaa ja murskausta kiinteistöllä 400-419-10-219, Isorahka, siirretään Energia- ja Kierrätysparkki Oy:lle. Kiinteistö 400-419-10-219, Isorahka, on siirtynyt Energia- ja Kierrätysparkki Oy:n omistukseen 30.12.2020.

Maa-ainesluvan uusi haltija sitoutuu huolehtimaan alueen velvoitteista maa-ainesluvan ja ympäristöluvan mukaisesti. Uusi luvan haltija on asettanut Laitilan kaupungin määräämän maa-ainesluvan mukaisen vakuuden jälkihoitotöiden suorittamisesta. Uusi haltija on sitoutunut suorittamaan lupiin liittyvät viranomaismaksut kaupanteko päivästä eteenpäin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lea Törmä, Ympäristöpäällikkö, lea.torma@laitila.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää hyväksyä ympäristöluvan ja maa-ainesluvan siirtämisen Energia- ja Kierrätysparkki Oy:lle, jonka tulee noudattaa kiinteistölle 400-419-10-219, Isorahka, myönnettyjen maa-ainesluvan ja ympäristöluvan lupamääräyksiä.

Lisäksi lautakunta edellyttää toiminnanharjoittajaa pitämään asettamansa vakuuden voimassa ottamistoiminnan päättymiseen ja maisemoinnin toteuttamisen loppuun asti. Lupaviranomainen palauttaa vakuuden toiminnanharjoittajalle, kun ottamisalue on lopputarkastuksessa katsottu hyväksyttävästi jälkihoidetuksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Fjäder Group Oy, Energia- ja KierrätysParkki Oy

Muutoksenhaku

Laitilan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnan päätökseen saa hakea valittamalla muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta.

                                   

Valitusaika                         

Valitusaika on 30 päivää päätöksen tämän päätöksen tiedoksisaannista. Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan.  Päätöksen katsotaan tulleen valitukseen oikeutettujen tietoon seitsemäntenä päivänä päätöksen ja sitä koskevan kuulutuksen julkaisemisesta kunnan verkkosivuilla.

 

Valitusoikeus                   

Päätöksestä voivat valittaa asianosaiset, rekisteröity yhdistys tai säätiö, jonka tarkoituksena on ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen ja jonka toiminta-alueella kysymyksessä olevat ympäristövaikutukset ilmenevät, toiminnan sijaintikunta ja muu kunta, jonka alueella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät, valtion valvontaviranomainen sekä toiminnan sijaintikunnan ja vaikutusalueen kunnan ympäristönsuojeluviranomainen ja asiassa yleistä etua valvova viranomainen.

Valituksen sisältö             

Valituskirjelmässä, joka osoitetaan Vaasan hallinto-oikeudelle, on ilmoitettava

  •  päätös, johon haetaan muutosta
  •  valittajan nimi ja kotikunta
  •  postiosoite ja puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite, joihin asiaa koskevat ilmoitukset  valittajalle voidaan toimittaa (mikäli yhteystiedot muuttuvat, on niistä ilmoitettava Vaasan  hallintooikeudelle, PL 204, 65101 Vaasa, sähköposti vaasa.hao@oikeus.fi)
  •  miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta
  •  mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi
  •  perusteet, joilla muutosta vaaditaan
  •  valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen allekirjoitus, ellei valituskirjelmää toimiteta sähköisesti (faksilla tai sähköpostilla)

Valituksen liitteet              

Valituskirjelmään on liitettävä

  • asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle
  • mahdollisen asiamiehen valtakirja tai toimitettaessa valitus sähköisesti selvitys asiamiehen toimivallasta

Valituksen toimittaminen

Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava Vaasan hallinto-oikeuteen. Valituskirjelmän on oltava perillä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Valituskirjelmä liitteineen voidaan lähettää myös faksina tai sähköpostilla, jolloin valituskirjelmän on oltava toimitettu niin, että se on käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä.

Vaasan hallinto-oikeuden kirjaamon yhteystiedot

                                  käyntiosoite:                         Korsholmanpuistikko 43, 4. krs

postiosoite:                           PL 204, 65101 Vaasa

puhelin:                                029 56 42780

faksi:                                     029 56 42760

sähköposti:                           vaasa.hao@oikeus.fi

aukioloaika:                          klo 8–16.15

Valituksen voi tehdä myös sähköisen asiointipalvelun kautta osoitteessa https://asiointi.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet.

Muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksu. Ajantasainen tieto oikeudenkäyntimaksuista löytyy osoitteesta https://oikeus.fi/tuomioistuimet/fi/index
/asiointijajulkisuus/maksut/oikeudenkayntimaksuthallinto-oikeudessa.html

Tuomioistuinmaksulaki https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2015/20151455?search% 5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=tuomioistuinmaksulaki#P5