Elinvoimajaosto, kokous 4.3.2024

§ 3 Vuoden 2023 tilinpäätös/elinvoiman erillisyksikkö

LAIDno-2024-132

Valmistelija

  • Marika Silvennoinen, talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi
  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Vertailu edelliseen vuoteen:

Elinvoiman erillisyksikön toimintakate (-0,9 milj. €) heikkeni 465,5 prosenttia. Toimintamenot kasvoivat 139,1 prosenttia ja toimintatulot 59,2 prosenttia. Tulos ei kuitenkaan ole täysin vertailukelpoinen edelliseen vuoteen nähden, koska yksikön rakenne on olennaisesti muuttunut. Vuonna 2023 aiemmin sosiaali- ja terveysvaliokunnan alainen Palke 5-yksikkö, työmarkkinatuen kuntaosuudet sekä talouspalveluissa aiemmin sijainnut joukkoliikenne siirtyivät elinvoimayksikköön. Lisäksi asiointipiste siirtyi sisäisestä palvelutoiminnasta elinvoimayksikköön.

Vertailu talousarvioon:

Olennaisimmat talousarvion tehtäväkohtaiset määrärahan ylitykset käyttötaloudessa olivat seuraavat:

Asuminen: menot ylittyivät 71 199 € ja tulot ylittyivät 264 695 €. =>  Johtuu ukrainalaisten asumispalvelujen järjestämisestä ja niihin saaduista korvauksista, joita ei oltu arviossa huomioitu koko vuodelle.

Olennaisimmat talousarvion tehtäväkohtaiset määrärahan alitukset käyttötaloudessa olivat seuraavat:

Elinkeinotoimi: menot alittuivat 56 767 € ja tulot ylittyivät 234 291 €. Tulojen ylittyminen johtuu pääasiassa kotoutumiskorvauksista, joita ei oltu talousarviossa huomioitu.

Kaavoitus: menot alittuivat 59 462 € ja tulot alittuivat 5 662 €. Menojen alittuminen johtuu osittain (n. 15te) siitä, että paikkatietojärjestelmän käyttöönotto siirtyi vuodelle 2024. Eli vuosi-/lisenssimaksuun haettua lisämäärärahaa ei tarvittukaan.

Esityslistan liitteenä on tehtäväkohtainen selvitys tilinpäätöksestä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Elinvoimajaosto merkitsee raportit tiedokseen ja toimittaa ne kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston käsiteltäviksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijoina läsnä asian käsittelyn ajan olivat kaupunkisuunnittelija Satu Sarkoranta, asunto- ja palvelusihteeri Tiina Mäkelä, elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölä ja työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila. 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.