Kaupunginhallitus, kokous 12.2.2024

§ 43 Aurinkovoimahanke Hankeransuo, veloitus lupapäätöksen valmistelusta

LAIDno-2023-372

Valmistelija

  • Satu Sarkoranta, Kaupunkisuunnittelija, satu.sarkoranta@laitila.fi

Perustelut

Energiequelle Oy hakee suunnittelutarveratkaisua Laitilan Hankeransuolle rakennettavaksi suunnitellulle maa-asenteiselle aurinkosähkön tuotantoalueelle. Hankealue sijaitsee noin 5 kilometriä Laitilan keskustasta länteen. Alueelle suunnitellun aurinkosähkön tuotantoalueen koko on yhteensä noin 58 hehtaaria. 

Valmistelutyön korvaus

Kaavoituksen ja paikkatiedon taksan (hyväksytty kaupunginhallituksessa 19.6.2023 § 149) mukaan, mikäli lupapäätös edellyttää tavanomaista laajempaa valmistelua, lisäkustannukset lisätään perittävään maksuun kohdan 2.3 aikaveloituksen mukaisesti. Saapuneen suunnittelutarveratkaisuhakemuksen perusteella voidaan todeta, että lupapäätös edellyttää tavanomaista suunnittelutarveratkaisua laajempaa työmäärää itse hakemussuunnitelman ja sen yhteydessä toimitettujen liitteiden osalta ja tästä syystä on tarpeen laatia erillinen sopimus kaavoituksen ja hakijan välille, jossa sovitaan tavanomaisten kustannusten lisäksi veloitettavista kustannuksista. Aiheesta on keskusteltu jo alustavasti hakijan kanssa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää, että Energiequelle Oy:n kanssa laaditaan sopimus suunnittelutarveratkaisun valmistelun kustannusten kattamisesta oheismateriaalin mukaisesti.

Edelleen kaupunginhallitus valtuuttaa teknisen johtajan allekirjoittamaan sopimuksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

Hakija

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.