Kaupunginhallitus, kokous 12.2.2024

§ 45 Kuntalaisaloite 22.1.2024 Varppeen koulu väistötiloihin

LAIDno-2024-128

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungille on toimitettu 4.2.2024 kuntalaisaloiteskannattuna sähköpostin liitteenä. Aloitteen alullepanijoiden (9) lisäksi aloitteen on allekirjoittanut on 386 kuntalaista sekä lisäksi 24 palvelun (eli rakennuksen) käyttäjää. Yhteensä aloitteen on allekirjoittanut 419 henkilöä. 

Kuntalain § 23 mukaan kunnan asukkailla ja muilla jäsenillä on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Lisäksi palvelun käyttäjällä on oikeus tehdä aloitteita kyseistä kunnan palvelua koskevassa asiassa.Kaikki kunnassa vireille tulleet aloitteet käsitellään toimivaltaisessa kunnan viranomaisessa ilman aiheetonta viivytystä. Kunnan on ilmoitettava aloitteen tekijälle aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet. Lisäksi kunnan valtuuston tietoon on saatettava vähintään kerran vuodessa sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet. Jokainen kuntalaisaloite käsitellään. Kunnassa aloite ohjataan sen viranomaisen käsiteltäväksi, jonka toimialueeseen se kunnassa kuuluu. Aloitteen käsittelee useimmiten kunnanhallitus, lautakunta tai jokin muu kunnan viranomainen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus merkitsee saapuneen kuntalaisaloitteen tiedoksi ja lähettää sen valmisteltavaksi sivistys- ja tekniselle johtajalle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

sivistysjohtaja, tekninen johtaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.