Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 16.12.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Hoitokoti Linnanneito Oy:n hinnankorotusilmoitus

LAIDno-2020-339

Valmistelija

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi
  • Ritva Miesmaa, Erityisasiantuntija, ritva.miesmaa@laitila.fi

Perustelut

Hoitokoti Linnanneito Oy on lähettänyt Laitilan kaupungille 8.12.2020 saapuneen hinnankorotusilmoituksen koskien vuorokausihintaa (korotus 1,6 %) 1.1.2021 lukien. Merkitään, että Hoitokoti Linnaneito Oy on Laitilan kaupungin hyväksymä vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottaja.

 

Laitilan kaupungin vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelisääntökirjassa on maininta, että palvelusetelijärjestelmässä kunta ei tule sopimusosapuoleksi palveluista sovittaessa, sillä kyseessä on kuluttajan asemassa olevan asiakkaan ja palveluntuottajan välinen sopimus. Tämä perustuu palvelusetelilain 6 §:ään. Laitilan kaupungin vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelisääntökirjassa ei ole mainintoja palveluseteliyrittäjien hinnankorotusperusteista eli vallitsee ns. vapaa markkinahintakilpailu. 

 

Hoitokoti Linnanneito Oy on palveluseteliyrittäjähakemuksen yhteydessä sitoutunut ilmoittamaan kirjallisesti Laitilan kaupungille hintatietojen muutoksesta vähintään kaksi kuukautta ennen muutoksen voimaantuloa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Laitilan kaupungin sosiaali- ja terveysvaliokunta merkitsee tiedoksi Laitilan kaupungille 8.12.2020 saapuneen Hoitokoti Linnanneito Oy:n hinnankorotusilmoituksen koskien vuorokausihintaa. Merkitään, että Hoitokoti Linnanneito Oy voi korottaa vuorokausihintaa aikaisintaan 8.2.2021 alkaen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Hoivakoti Linnanneito Oy, erityisasiantuntija Ritva Miesmaa, ikäihmisten palvelujohtaja Sari Koski