Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 16.12.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 35 Osastonhoitajan viran täyttäminen

LAIDno-2020-200

Valmistelija

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi
  • Tuuli Kuisma, ylilääkäri, tuuli.kuisma@laitila.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus on 16.11.2020 § 125 myöntänyt täyttöluvan osastonhoitajan virkaan. Virka on haettavana Kuntarekryssä ja TE-palveluissa. Hakuaika päättyy 10.12.2020 klo 15.00. Virka täytetään mahdollisimman pian. 

Haastattelut toteutetaan ennakkoilmoituksesta poiketen viikon 50 ja 51 aikana. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet ovat kutsuttuna haastatteluryhmään. Viranhaltijoista haastattelijoina toimivat ylilääkäri ja sosiaali- ja terveysjohtaja. 

Haastatteluryhmän ehdotus valinnasta sekä yhteenveto hakijoista toimitetaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokouksessa. 

14.12.2020 Täydennetty kuvaus asiasta

Osastonhoitajan virkaan saapui määräaikaan 10.12.2020 klo:15.00 mennessä yhteensä 11 hakemusta. Haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella neljä (4) hakijaa, joista jokainen täytti viran kelpoisuusehdot. Haastattelu toteutettiin perjantaina 11.12.2020. Haastatteluryhmään osallistuivat sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja, ylilääkäri sekä sosiaali- ja terveysjohtaja. Päätösehdotus vastaa haastatteluryhmän enemmistön mielipidettä valinnasta.

Laitilan kaupungin hallintosääntö § 20 ja § 50: ”Kaupunginhallitus ja ao. toimielimet valitsevat alaisensa tulosaluejohtajat ja toimintayksiköiden esimiehet.”

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Sosiaali- ja terveysvaliokunta päättää

  1. valita Laitilan kaupungin terveyskeskusosaston osastonhoitajan toistaiseksi voimassa olevaan virkaan Outi Kylä-Kailan.

Perustelut:

Kylä-Kaila täytti viran kelpoisuusehdot sekä omasi kattavan ja pisimmän kokemuksen avoinna olevaa vastaavasta työtehtävästä terveyskeskuksen osaston osastonhoitajana. Kylä-Kailalla oli vahvimmat osoitukset vastaavanlaisten tehtävien aiemmasta kiitettävästä hoitamisesta kunnallisella puolella, vahva kokemus muutosjohtamisesta ja hän oli saanut kahdesti sairaanhoitopiirin ”vuoden menestyjä” -tittelin tehdyn kehitystyön ansiosta (kerran nimetyn tiimin jäsenenä, kerran henkilökohtaisesta saavutuksesta). Esimieskokemusta hänellä on 8 v 10 kk, (osastonhoitajana 6v 3 kk ja apulaisosastonhoitajana 2 v 7 kk). Koulutukseltaan Kylä-Kaila on sairaanhoitaja YAMK ja hänellä on johtamisen erityisammattitutkinto suoritettuna. Hänet todettiin haastattelussa soveltuvaksi työtehtävään.

  1. valita ensimmäiselle varasijalle Tanja Raisto-Elon.

Perustelut:

Raisto-Elo täytti viran kelpoisuusehdot. Raisto-Elo omasi monipuolisen työkokemuksen sekä kokemusta esimiestehtävistä 9 v 7 kk yksityisen tehostetun asumisyksikön johtajana/hoivayrityksen toimitusjohtajana. Lisäksi hänellä on kokemusta tiimivastaavana toimimisesta kotihoidossa. Raisto-Elo on koulutukseltaan sairaanhoitaja YAMK ja hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon sekä johtaminen ja esimiestyö sosiaali- ja terveysalalla -opinnot . Haastattelussa hänet katsottiin soveltuvaksi tehtävään.

Virkaan valinta tehdään sillä ehdolla, että valittu henkilö esittää ennen viran vastaanottamista hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan.

Terveyskeskusosaston osastonhoitajan tehtäväkohtainen palkka on 2969,03 euroa kuukaudessa ja työaika on 38,25 tuntia viikossa. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. 

Laitilan kaupungin toistaiseksi voimassa olevaan työ- ja virkasuhteeseen valituille henkilöille suoritetaan huumetestaus kaupungin päihdeohjelman mukaisesti. 

 

Päätös

Esittelijä otti asian pois listalta.

Tiedoksi

ylilääkäri Tuuli Kuisma, terveyskeskusosaston henkilökunta, palkkatoimisto, hakijat