Tekninen valiokunta, kokous 24.1.2024

§ 9 Apilaniityn päiväkodin, Kaukolankodin, Kustaa Hiekan Lukutuvan, Pappilan kiinteistön ja Pähkinäpensaan päiväkodin pelastussuunnitelmien päivitys

LAIDno-2024-66

Valmistelija

  • Eva Nurmi, Kiinteistöpäällikkö, eva.nurmi@laitila.fi

Perustelut

Rakennuksen omistaja ja haltija, teollisuus- ja liiketoiminnan harjoittaja, virasto, laitos ja muu yhteisö on velvollinen varautumaan asianomaisessa kohteessa olevien henkilöiden ja omaisuuden ja ympäristön suojaamiseen vaaratilanteissa sekä sellaisiin pelastustoimenpiteisiin, joihin ne omatoimisesti kykenevät (pelastuslaki 8§).

Muun muassa seuraaviin valtioneuvoston asetuksessa (787/2003) mainittuihin kohteisiin on laadittava suunnitelma edellä mainituista toimenpiteistä:

- yrityksiin, laitoksiin ja vastaaviin kohteisiin, joissa työntekijöiden ja samanaikaisesti paikalla olevien muiden ihmisten määrä on yleensä vähintään 30

- sairaaloihin, vanhainkoteihin, hoitolaitoksiin, liikuntarajoitteisten ja muiden erityisryhmien palvelu- ja asuinrakennuksiin sekä rangaistuslaitoksiin ja muihin näitä vastaaviin tiloihin, joissa olevien ihmisten kyky havaita vaaratilanne tai mahdollisuudet toimia vaaratilanteen edellyttämällä tavalla ovat heikentyneet

- hotelleihin, asuntoloihin, lomakyliin, leirintäalueille ja muihin vastaaviin majoitustiloihin, joissa on yli 10 majoituspaikkaa.

Em. perustuen:

Apilaniityn päiväkodin pelastussuunnitelma on päivitetty 21.8.2023. Suunnitelman ovat laatineet yhteistyössä päiväkodin johtaja ja kiinteistöpäällikkö.

Kaukolankodin pelastussuunnitelma on päivitetty 17.10.2023. Suunnitelman ovat laatineet yhteistyössä Kaukolankodin esimies ja kiinteistöpäällikkö.

Kustaa Hiekan lukutuvan pelastussuunnitelma on päivitetty 18.1.2024. Suunnitelman ovat laatineet yhteistyössä musiikkiopiston rehtori ja kiinteistöpäällikkö.

Pappilan kiinteistön pelastussuunnitelma on tehty 14.12.2023. Suunnitelman ovat laatineet yhteistyössä varhaiskasvatuspäällikkö ja kiinteistöpäällikkö.

Pähkinäpensaan päiväkodin pelastussuunnitelma on päivitetty 17.8.2023. Suunnitelman ovat laatineet yhteistyössä varhaiskasvatuspäällikkö ja kiinteistöpäällikkö.

Asiakirjat ovat nähtävillä teknisessä toimessa ennen kokousta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää hyväksyä Apilaniityn päiväkotin, Kaukolankodin, Kustaa Hiekan lukutuvan, Pappilan kiinteistön ja  Pähkinäpensaan päiväkodin pelastussuunnitelmat kohteissa käyttöönotettavaksi. Pelastussuunnitelma tulee vuosittain päivittää vastaamaan kulloinkin voimassa olevia pelastuslain säädöksiä sekä kohteen muuttuneita tietoja ja olosuhteita. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

pelastussuunnitelman tekijät

Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.