Nuorisovaltuusto, kokous 14.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Nuorisovaltuuston toimintasäännön päivitystarpeet

LAIDno-2023-1079

Valmistelija

  • Tero Vinterbäck, nuorisopäällikkö, tero.vinterback@laitila.fi

Perustelut

Nuorisovaltuuston toimintasäännössä on havaittu päivitystarpeita. Liitteenä toimintasääntö, joka on käsitelty nuorisovaltuuston kokouksessa 15.3.2022 § 12.

Päivitystarpeet liittyvät nuorisovaltuuston jäsenten kehitysehdotuksiin, edustajan nimeämiseen hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon sekä päivityksiin vastaamaan nykyisiä nuorisovaltuuston toiminnan tarpeita ja käytäntöjä.

Päivitystarpeita on tuotu esiin nuorisovaltuuston kokouksessa 24.10.2023 § 24 ja § 26. Kokouksessa käsitellyn jälkeen nuorisovaltuuston jäseniltä on tullut kehitysehdotuksia nuorisovaltuuston ohjaajan vaihtamisesta nuorisopäälliköstä nuoriso-ohjaajaan, jonka työnkuva mahdollistaisi enemmän ohjausaikaa nuorisovaltuuston toiminnalle. Lisäksi nuorisovaltuuston toimintakauden jaottelu jäsenkohtaiseksi kaksivuotiskaudeksi on koettu sekavaksi ja on keskusteltu toimintakauden palauttamisesta valtuustokautiseksi kaksivuotiskaudeksi. Näin ollen seuraava nuorisovaltuuston toimintakausi käsittäisi vuodet 2024-2025.

Päivitystarpeista johtuen nuorisovaltuuston vaalit on päätetty siirtää alkuvuodelle 2024. Nykyinen nuorisovaltuusto jatkaa toimintaansa siihen asti, kunnes uusi nuorisovaltuusto on valittu ja asetettu. Asiaan on haettu kaupunginvaltuuston hyväksyntä ja päätös kaupunginhallituksen kokouksessa 4.12.2023 § 277.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tero Vinterbäck, nuorisopäällikkö, tero.vinterback@laitila.fi

Keskustellaan ja kirjataan päivitystarpeet, jonka pohjalta nuorisovaltuusto valtuuttaa nuorisopäällikön valmistelemaan tarvittavat muutokset toimintasääntöön. Valmistelun jälkeen toimintasäännöt tuodaan nuorisovaltuuston kokoukseen käsiteltäväksi ja käsittelyn jälkeen päivitetyt toimintasäännöt esitetään hyväksyttäväksi kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallituksen hyväksyttyä toimintasäännöt, ryhdytään järjestämään nuorisovaltuuston vaaleja. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

nuorisopäällikkö