Nuorisovaltuusto, kokous 14.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Nuorisovaltuuston toimintakertomus vuodelta 2023

LAIDno-2023-1078

Valmistelija

  • Tero Vinterbäck, nuorisopäällikkö, tero.vinterback@laitila.fi

Perustelut

Nuorisovaltuuston vuosi 2023 on sisältänyt 5 virallista kokousta sekä lisäksi valtuuston jäsenten kanssa on järjestetty kokousten välissä keskusteluhetkiä, joissa on puhuttu nuorisovaltuuston toiminnasta ja suunniteltu tulevaa.

Nuorisovaltuustolla on ollut edustajat puhe- ja läsnäolo-oikeuksin valtuustossa, valiokunnissa ja jaostoissa. Lisäksi nuorisovaltuusto on nimennyt edustajansa hyvinvointialueen (Varha) nuorisovaltuustoon.

Nuorisovaltuusto on perustanut työryhmiä ryhmäytyspäivän, isomman tapahtuman, kansainvälisen ruokaillan ja frisbeegolf -turnauksen suunnittelemiseksi. Ryhmäytyspäivä ei toteutunut kevään 2023 aikana, mutta ryhmäytyspäivä on sisällytetty kauden päätösretken yhteyteen 25.11.2023, jolloin järjestettiin koko päivän retki nuvan jäsenille Turkuun. Retki sisälsi Karting kilpa-ajoa, yhteistä ruokailua ja opastetun kierroksen Turun linnaan. Isommaksi tapahtumaksi suunniteltiin Nuvan jalkapalloturnaus järjestettäväksi 29.7.2023, mutta valitettavasti tapahtumaan ei tullut ilmoittautumisia, jonka vuoksi se peruttiin. Frisbeegolf -turnauksia suunniteltiin toteutuvaksi kaksi, joista toinen peruuntui huonojen sääolojen vuoksi eikä korvaavaa ajankohtaa saatu aikataulullisesti sovituksi. Ensimmäinen toteutui suunnitellusti 27.6.2023, osallistujia oli mukavasti ja turnaus hyvin onnistunut. Kansainvälinen ruokailta toteutui 27.5.2023. Ilta oli onnistunut.

Alkuvuoden suurin ponnistus nuorisovaltuustolla oli nuorille suunnatun vaalipaneelin järjestäminen. Vaalipaneeli järjestettiin 20.3.2023 WinNovan auditoriossa. Paneeli oli kohdistettu 13-29 vuotiaille nuorille, mutta tilaisuuteen olivat tervetulleita kaiken ikäiset. Vaalipaneeli sujui hyvin, puolueista oli aktiivisia keskustelijoita mukana ja yleisöä saapui mukava määrä, vaikka enemmänkin olisi mahtunut.

Vuoden aikana nuorisovaltuusto on ottanut kantaa Nuokkarin syksyn 2023 aukioloaikaesitykseen sekä aluehallintovirastosta haetun nuorisoalan alueellisen ja paikallisen toiminnan kehityshankeluonnokseen, joka käsitteli maahanmuuttajanuorten palvelupolun kehittämistä nuorisopalveluihin. Nuorisovaltuuston lausunto asiasta lähetettiin hankehakemuksen liitteenä. Hankkeeseen saatiin myönteinen rahoituspäätös, 33 000 euroa.

Nuorisovaltuuston on lähettänyt edustajan Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n Huipputapaamiseen, joka järjestettiin Helsingissä 1.9.2023 ja Suomen Lukiolaisten Liiton liittokokoukseen, joka järjestettiin 10.-12.11.2023 Helsingissä. Molemmissa edustajana toimi puheenjohtaja.

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tero Vinterbäck, nuorisopäällikkö, tero.vinterback@laitila.fi

Nuorisovaltuusto keskustelee vuodesta 2023 ja merkitsee tiedokseen vuoden aikana toteutetut toiminnat ja kehitysehdotukset nuorisovaltuuston tulevalle kaudelle 2024-2025.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

nuorisopäällikkö