Elinvoimajaosto, kokous 27.11.2023

§ 55 Elinvoiman erillisyksikön saatavien poisto

LAIDno-2023-1025

Valmistelija

  • Eila Pappila, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö, eila.pappila@laitila.fi
  • Juha-Matti Päivölä, elinvoimapäällikkö, juha-matti.paivola@laitila.fi

Perustelut

Hallintosäännön 31 § mukaan saatavien poistoista eli kirjaamisesta luottotappioiksi päättää jaosto omalta hallinnonalaltaan. Saatavien poistot käsitellään vuosittain valiokunnissa, lautakunnassa ja jaostossa aina kyseisen vuoden loppuun mennessä. Vuoden 2023 saatavien poistot on käsiteltävä toimielimissä 8.12.2023 mennessä. Sen jälkeen ne kirjataan kuluksi vuodelle 2023. Kirjanpitäjä tekee luottotappiokirjaukset toimielinten päätösten mukaisesti.

Hyvä kirjanpitotapa edellyttää luottotappioiden kirjaamista, kun on todennäköistä, että saamisesta ei saada suoritusta. Luottotappiokirjauksen perustana voi olla esimerkiksi velallisen konkurssi, hakeutuminen saneerausmenettelyyn, tulokseton perintä ja siihen liittyvä tieto velallisen maksukyvyttömyydestä tai velallisen osoitteen muuttuminen tuntemattomaksi. Luottotappiokirjaus on tehtävä viimeistään tilinpäätöksessä ja se on tehtävä tilikauden tuloksesta riippumatta.

Luottotappiotilanteissa kaupunki ei luovu saamisestaan, vaan kirjaa sen alas omassa kirjanpidossaan ja saamisen perintää voidaan edelleen jatkaa. Kirjanpidollisesti luottotappio kirjataan sille kaudelle tai siihen tilinpäätökseen, jota ollaan toteuttamassa, kun todennäköisyys saamisen menetyksestä ilmenee.

Ehdotetaan poistettavaksi seuraavat saatavat:

Elinvoimapalvelut 2019-2022               27.133,35

Palke vuosilta 2015-2022                    3.599,38

Asumispalvelut 2015-2021                  13.210,90

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Elinvoimajaosto päättää hyväksyä edellä mainitut saatavien poistot yhteensä 43.943,63 euroa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijoina läsnä asian käsittelyn ajan olivat talousjohtaja Marika Silvennoinen, elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölä ja työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila.

Tiedoksi

Taloustoimi

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.