Elinvoimajaosto, kokous 27.11.2023

§ 52 Keskustan ja sen ympäristön osayleiskaava

LAIDno-2023-885

Valmistelija

  • Satu Sarkoranta, Kaupunkisuunnittelija, satu.sarkoranta@laitila.fi

Perustelut

Laitilan keskusta-alueen ja sen ympäristön osayleiskaava on vuodelta 2009 ja sen päivittäminen alkaa. Yleiskaava on suunnitelma, joka ohjaa maankäyttöä yleispiirteisesti koko kunnan alueella. Yleiskaavassa määritellään, mihin kunnassa sijoitetaan esimerkiksi asutusta, palveluja, liikennettä, virkistysalueita ja elinkeinotoimintaa. Yleiskaavaa päivitetään, jotta se vastaisi paremmin sekä tämänhetkisiä että tulevia maankäyttöön ja koko kaupungin kehittämiseen liittyviä tarpeita.

Päivitystyön aloittamisesta päätettiin vuoden 2023 kaavoituskatsauksen yhteydessä. Päivitystyö lähtee liikkeelle valmisteluvaiheella vuoden 2024 aikana, jolloin laaditaan tarvittavia selvityksiä ja pidetään asukastilaisuuksia, joista tiedotetaan erikseen.

Yleiskaavaa varten asukkaita on lähdetty osallistamaan kaavaprosessiin jo varhaisessa vaiheessa. Elokuun lopussa aukesi karttakysely, jossa kartoitettiin asukkaiden miellyttäviä, epämiellyttäviä ja kehitettäviä paikkoja sekä reittejä. Kysely oli auki 13.9.2023 asti. Vastaajia oli yhteensä 27 ja kohde- ja reittimerkintöjä saatiin kattavasti. Kyselyn tuloksista laaditaan yleiskaavan pohja-aineistoksi maiseman luonnealuekartta, jossa esitetään maisemaan liittyvien osa-alueiden lisäksi asukkaiden näkökulmat ja osoitetaan, miten asukkaat näkevät Laitilan keskusta-alueen.

Jotta yleiskaavan päivittämiseen voidaan ryhtyä, tulee päättää osayleiskaavan rajaus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Elinvoimajaosto käy keskustelun osayleiskaavan päivittämisestä sekä kaava-alueen rajauksesta ja evästää kaupunkisuunnittelijaa asian jatkovalmistelussa.

Päätös

Jaosto merkitsee käydyn keskustelun tiedoksi.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli kaupunkisuunnittelija Satu Sarkoranta. 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.