Tekninen valiokunta, kokous 22.11.2023

§ 90 Koulutien ja Kananpolun katusuunnitelmien vahvistaminen

LAIDno-2020-136

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Petri Hautakoski, Työpäällikkö, petri.hautakoski@laitila.fi

Perustelut

Tekniselle valiokunnalle esitetään Sitowise Oy:n laatiman aineiston perusteella Koulutien ja Kananpolun saneeraussuunnitelmaehdotuksen hyväksymistä ja asettamista julkisesti nähtäville.

Maankäyttö- ja rakennusasetuksen §:n 43 mukaisesti katusuunnitelmaehdotus on pidettävä kunnassa julkisesti nähtävänä vähintään 14 päivän ajan. Osallisilla on oikeus tehdä muistutus ehdotuksesta. Muistutus on toimitettava kunnalle ennen nähtävänäoloajan päättymistä. Nähtäville asettamisesta ja oikeudesta muistutuksen tekemiseen on ilmoitettava suunniteltuun alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen omistajille ja haltijoille. Nähtävillä olon jälkeen tekninen valiokunta käsittelee mahdolliset muistutukset ja vahvistaa erikseen katusuunnitelman. Oheismateriaalina ovat katusuunnitelman asemapiirustus, Kananpolun pituus - ja tyyppipoikkileikkaukset, Koulutien pituus- ja tyyppipoikkileikkaukset sekä Keskuskadun korotetun liittymän pituusleikkaus.

Ehdotus

Esittelijä

Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää hyväksyä Koulutien ja Kananpolun katusuunnitelmaehdotuksen, alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen omistajille ilmoitetaan kirjeitse nähtäville asettamisesta ja oikeudesta muistutuksiin. Tämän jälkeen katusuunnitelma asetetaan julkisesti nähtäville 14 päivän ajaksi 1.6.2021 alkaen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Sitowise Oy on 15.6.2023 laatinut vastineet muistutuksiin ja laatinut pieniä tarkennuksia aikaisempiin suunnitelmiin. Suunnitelmat liitteenä. 

Ehdotus

Esittelijä

Pekka Mäki-Tasku, Työpäällikkö, pekka.maki-tasku@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää hyväksyä Koulutien alkupään ja Kananpolun katusuunnitelmaehdotukset ja asettaa ne maankäyttö ja rakennusasetuksen 9. luvun 43 §:n mukaisesti julkisesti nähtäville 14 päivän ajaksi 9.10.2023 alkaen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Koulutien ja Kananpolun katusuunnitelma on ollut uudelleen nähtävillä 9.10.-22.10.2023. Määräaikaan mennessä on tullut yksi muistutus. Muistutuksessa todetaan aivan oikein, että Kananpolun liittymään Vihtorinkadulle esitetty kärkikolmio poikkeaa muiden sivukatujen järjestelyistä, sillä muissa ei ole kärkikolmioita. Tämän johdosta suunnitelmaa tulee muuttaa poistamalla siitä kärkikiolmio. Muilta osin muistutuksessa esitetyt seikat ovat nähtävissä liiteaineistossa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Valiokunta päättää vahvistaa Koulutien ja Kananpolun katusuunnitelmat tehden siihen kuitenkin muutoksen, jossa Kananpolun liittymästä Vihtorinkadulle poistetaan kärkikolmio.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.