Tekninen valiokunta, kokous 25.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 83 Garpintien kunnostus esitys

LAIDno-2023-908

Valmistelija

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Laitilan Ammattiautoilijat ry on osoittanut kirjeellä Laitilan kaupungille huolensa Garpintien liikenneturvallisuudesta. Garpintien vaikutusalueella sijaitsevalle Samppanummen asemakaava-alueelle on viime vuosina syntynyt lukuisia uusia yrityksiä entisten lisäksi. Tästä johtuen raskaanliikenteen määrä tiellä on kasvanut merkittävästi. Laitilan Ammattiautolijat ry esittää kaupungille toiveen, että se ryhtyisi toimenpiteisiin tien leventämiseksi sekä liittymien parantamiseksi vt 8:lle.

Laitilan Ammattiautoilijat ry:n huoli on aiheellinen. Merkittävää raskaanliikenteen kasvua on aiheutunut myös siitä, että kt 43 ja vt 8:n valo-ohjattu risteys on etenkin raskaalle liikenteelle erittäin hankala ja päiväsaikaan myös ruuhkainen. Useat kuljettajat valitsevatkin mielluummin ajoreitin Garpintien kautta välttääkseen risteyksen. Laitilan risteysjärjestelyjen kolme vuotta sitten valmistuneet suunnitelmat eivät ole valitettavasti edenneet Väyläviraston investointilistoille, eikä niiden toteutusaikataulusta ole minkäänlaista käsitystä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää, että se selvittää Garpintien suunnittelukustannukset mahdollisia tulevia toimenpiteitä varten ja toimittaa Laitilan Ammattiautoilijat ry:n kirjeen edelleen kaupunginhallituksen tiedoksi. Lisäksi kaupungin toimesta tullaan olemaan yhteydessä ELY-keskukseen sen omien turvallisuutta ja liikenteen joustavuutta parantavien toimenpiteiden vauhdittamiseksi 8-tien ja kt 43 osalta. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.