Kaupunginhallitus, kokous 16.10.2023

§ 220 Laitilan Talot Oy:n kiinteistöjärjestelyt

LAIDno-2023-927

Valmistelija

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Laitilan Talot Oy:n hallitus on pohtinut toimenpiteitä, joilla yhtiön taloudellista ja toiminnallista rakennetta saataisiin vahvistettua. Yhtenä tervehdyttämiskeinona on noussut esille Kiinteistö Oy Santilanmäen myynti. Ko. yhtiön vuokrausaste on hyvä ja taloudellisesti se on kannattava. Rakennuksiin on kuitenkin vuosien myötä syntynyt korjausvelkaa, johon puuttumiseen Laitilan Talot Oy:llä ei ole mahdollisuuksia. Siksi hallitus onkin päättänyt käynnistää Kiinteistö Oy Santilanmäen myynnin.

Kaupungin konserniohjeiden mukaan tällainen toimenpide edellyttää kaupungin kannan selvittämistä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus toteaa kantanaan, että Laitilan Talot Oy:n valmistelussa oleva Kiint. Oy Santilanmäen myynti on tarkoituksenmukainen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että esteellisinä käsittelemään asiaa kokouksesta poistuivat kaupunginhallituksen jäsen, Laitilan Talot Oy:n hallituksen jäsen Pertti Pokki sekä Laitilan Talot Oy:n hallituksen puheenjohtaja tekninen johtaja Mika Raula. 

Tiedoksi

Laitilan Talot Oy

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.