Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto, kokous 9.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Hyvinvointisuunnitelma 2023-2025

LAIDno-2023-335

Valmistelija

  • Anna Dauksch, Hyvinvointikoordinaattori, anna.dauksch@laitila.fi

Perustelut

Hyvinvointisuunnitelman avulla johdetaan, ohjataan ja kehitetään kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työtä. Suunnitelman avulla varmistetaan toiminnan suunnitelmallisuus, tavoitteellisuus, pitkäjänteisyys ja yhteistyö eri toimijoiden välillä. Hyvinvointisuunnitelma rakennetaan valtuustokausittain ja sen lähtökohtana ovat kaupunkistrategia sekä tilasto- ja tutkimustietoon perustuva analyysi kaupunkilaisten hyvinvoinnista ja terveydestä sekä arjen turvallisuudesta. 

Suunnitelma jakautuu viiteen painopisteeseen teemoittain:

  • Osallisuus ja yhteisöllisyys
  • Turvallisuus
  • Elintapaohjaus ja ravitsemus
  • Päihdetyö ja mielen hyvinvointi
  • Liikunta ja kulttuurihyvinvointi

Jokaiselle painopisteelle on määritelty 1-3 hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tavoitetta, sekä niihin liittyvät toimenpiteet ja vastuutahot. Lisäksi suunnitelman yhtenä tavoitteena HYTE-kertoimen näkökulmasta on tehdyn työn näkyväksi saattamista myös tilasto- ja indikaattorinäkymään.

Hyvinvointisuunnitelman tavoitteita, toimenpiteitä sekä toteumaa seurataan ja käydään läpi vuosittaisessa raportoinnissa, jotta voidaan varmistaa tavoitteiden saavuttaminen ja tarvittaessa tehdä tarvittavia muutoksia suunnitelmaan.

Suunnitelma on laadittu yhteistyössä kaikkien toimialojen kanssa ja indikaattoritiedot on koottu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen valmisteleman ehdotuksen mukaisesti. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto päättää pyytää hyvinvointisuunnitelmasta lausunnot vammais- ja vanhusneuvostoilta ja valiokunnilta. Edelleen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto päättää, että hyvinvointikoordinaattori päivittää tarpeen mukaan tämän jälkeen dokumentin. Tämän jälkeen dokumentti lähetetään kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli hyvinvointikoordinaattori Anna Dauksch.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.