Elinvoimajaosto, kokous 9.10.2023

§ 41 Elinvoiman erillisyksikön vuoden 2024 talousarvion laadinta ja taloussuunnitelma 2025-2026

LAIDno-2023-522

Valmistelija

  • Eila Pappila, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö, eila.pappila@laitila.fi
  • Juha-Matti Päivölä, elinvoimapäällikkö, juha-matti.paivola@laitila.fi
  • Satu Sarkoranta, Kaupunkisuunnittelija, satu.sarkoranta@laitila.fi
  • Tiina Mäkelä, Asunto- ja palvelusihteeri, tiina.makela@laitila.fi

Perustelut

Elinvoiman erillisyksikköön kuuluvat seuraavat tehtävät:  elinkeinotoimi, työllisyys- ja maahanmuutto, asuminen ja kaavoitus. Talousarvioehdotus esitellään kokouksessa. Esityslistan liitteenä on luonnos kaupunginhallitukselle annettavasta elinvoiman erillisyksikön talousarvioehdotuksesta vuodelle 2024.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Elinvoimajaosto antaa liitteenä olevan vuoden 2024 talousarvioehdotuksen kaupunginhallitukselle.

Päätös

Keskustelun kuluessa jäsen Pertti Pokki ehdotti, että Asumisen tehtävän talousarviotekstiin lisätään kolmannen kappaleen loppuun "ja lisätään vuokra-asuntotuotantoa". Jäsen Virve Aho ehdotti, että selvitetään uuden vuokratalotuotannon vaihtoehdot. Pokin ehdotus raukesi kannattamattomana. Keskustelun kuluessa puheenjohtaja totesi, että Ahon ehdotus tuli jaoston yksimielisesti hyväksymäksi. Muutoin hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. 

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijoina läsnä tämän asian käsittelyn ajan olivat elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölä, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila, kaupunkisuunnittelija Satu Sarkoranta sekä asunto- ja palvelusihteeri Tiina Mäkelä.

Tiedoksi

Asunto- ja palvelusihteeri

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.