Tekninen valiokunta, kokous 23.8.2023

§ 62 Osavuosikatsaus 1-6 2023 tekninen toimi

LAIDno-2023-366

Valmistelija

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin talouden toteutumasta raportoidaan osavuosikatsauksina kaupunginvaltuustolle neljännesvuosittain. Viranhaltijoiden on kuukausittain seurattava määrärahojensa toteutumista ja raportoitava siitä valiokuntaan tai lautakuntaan. Raportointiaikataulun mukaiset raportit toimitetaan tiedoksi valiokunnille ja lautakunnille. Talouspalvelut toimittavat koko kaupunkia koskevat talouden toteutumaraportit kuukausittain tiedoksi kaupunginhallitukselle. Valtuustolle toimitetaan osavuosikatsaus neljännesvuosittain (31.3., 30.6, 30.9. ja 31.12. tilanteista).

Kokonaisuutena teknisen toimen talouden toteumaluvuissa ei ole merkittäviä poikkeamia. Tehtäväkohtaisissa toimintakuluissa kiinteistöjen osalla poikkeama on merkittävin ja tulojen osalta vesihuoltolaitoksen tuloissa. Yksittäisenä merkittävänä huomiona on mainittava okt-tonttimyynnin pysähtyminen. Tämän vaikutus näkyy usealla teknisen sektorin tehtäväalueella.

Investointien toteuma ei toteudu tasaisen taulukon mukaan, vaan kustannukset painottuvat loppuvuoteen. Kaikki investoinnit eivät ole käynnistyneet alkuvuonna.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta merkitsee osavuosikatsauksen 1.1.-30.6.2023 tiedokseen ja lähettää sen edelleen kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.