Tekninen valiokunta, kokous 23.8.2023

§ 60 Vesihuollon toiminta-alueen tarkistaminen

LAIDno-2020-118

Valmistelija

  • Niko Kryssi, Vesihuoltopäällikkö, niko.kryssi@laitila.fi

Perustelut

Toiminta-alueen tarkistaminen on ollut nähtävillä 23.5. – 26.6.2023 välisenä aikana eikä siihen ole tullut huomautuksia. Toiminta-alueen päivityksestä on pyydetty lausunto ELY-keskuksen vesihuoltopalvelut yksiköltä, terveystarkastajalta ja Laitilan rakennus- ja ympäristölautakunnalta. Lausunnon antoi ainoastaan ELY-keskus (liite).

ELY-keskus lausuu, että Koveron alueen liittämisestä toiminta-alueeseen ei ole huomautettavaa. ELY-keskus katsoo edelleen, että toiminta-alueen tulee kattaa myös Seppälä sekä Kiikoinen, Soukainen-Valko ja Vahantaka, koska alueiden liittäminen vesihuoltolaitoksen vesihuoltoverkostoon on tarpeen toteutuneen yhdyskuntakehityksen vuoksi.

Sweco Ympäristö Oy:n tekemän selvityksen pohjalta Seppälä, Kiikoinen, Soukainen, Valko – ja Vahantaka alueiden liittäminen toiminta-alueeseen ei ole taloudellisesti kannattavaa. Vesihuoltolaitoksen näkökulmasta ko. alueiden liittäminen toiminta-alueeseen kasvattaisi vesihuoltolaitoksen kustannuksia kohtuuttomasti, eikä nykyisillä resursseilla pystyttäisi kasvanutta toiminta-aluetta hoitamaan lain edellyttämällä tavalla.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Raula, tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta päättää omalta osaltaan hyväksyä vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen päivityksen ja esittää sitä edelleen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Seuraavasta päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.